Jāņu ielīgošanas pasākums "Kuriet Jāņu uguntiņu"

Iluta Beķere, 12.06.2015., 07:35

Tuvojoties Līgo svētkiem un Starptautiskajam folkloras festivālam "Baltica 2015", 16. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 21.00 Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiālē, Laimdotas ielā 42, notiks Starptautiskā folkloras festivāla "Baltica 2015" ieskaņas pasākums "Kuriet Jāņu uguntiņu".

Jāņu ielīgošanas pasākums "Kuriet Jāņu uguntiņu"Pasākumu vadīs folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači", bet ar dziesmām, rotaļām un dejām uzstāsies folkloras kopas "Savieši", "Grodi", "Zvīgzna", "Budēļi", "Lāns", "Rudzi", "Vilcenes", "Garataka", "Berendejka", kā arī deju kolektīvi "Rēvele", "Latve" un "Kamolītis".

Paralēli darbībām uz skatuves ikviens apmeklētājs varēs piedalīties radošajās Jāņu zāļu darbnīcās un pūdeļu gatavošanā, kā arī vērot Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" tautas lietišķās mākslas studiju amatu demonstrējumus – zīda apgleznošanu, cizelēšanu, saktu kalšanu, pinumu veidošanu no egļu saknēm un kārklu klūgām, kā arī līdzdarboties "Radošo rotu darbnīcas" piedāvātajās aktivitātēs, kuras vadīs Jakubovsku ģimene.

Tirdziņā būs iespēja iegādāties Unas Cīrules veidotās koka rotas, Ligitas Ozoliņas vara rotas, maizes izstrādājumus no maiznīcas "Bekubode", kā arī Jāņu sieru, gaļas izstrādājumus un kvasu.

Kultūras un tautas mākslas centrs "Ritums" šāda veida pasākumu rīko jau otro gadu un tā mērķis ir popularizēt latviskās Līgo svētku tradīcijas, iesaistot vietējo apkārtņu - Teikas un Purvciema iedzīvotājus.

Ieeja pasākumā bezmaksas.

Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties