"Radio Naba" ēterā īpašs svētku raidījums "Mirklis pirms Latvijas"

Anete Enikova, 29.04.2015., 11:21

Svētdien, 3. maijā, "Radio Naba" ēterā atzīmējot Latvijai svarīgos svētkus, nakts mūzikas pārraidē "Mirklis pirms Miera" izskanēs vairāku desmitu latviešu mūziķu izvēlēto pašmāju miera dziesmu kaverversijas un arī jauni darbi kā veltījumi Latvijai. Raidījuma sākums plkst. 22.00.

Foto: No raidījuma vadītāja Mārtiņa Eņģeļa personīgā arhīvaVisu raidījuma laiku (sākot no plkst. 22:00) īpašajā pārraidē "Mirklis pirms Latvijas" izskanēs gan kaverversijas, gan jaunradīti darbi, ko ierakstījuši gan akustiskās, gan elektroniskās, gan eksperimentālās u.c. žanru mūzikas lietpratēji. Starp tiem būs Goran Gora, Jēkabs Nīmanis, Origo Boys, Raimonds Tiguls, Toms Rudzinskis ar Rūdolfu Macatu un Ivaru Arutjunjanu, koris "Aura", "Kodek", "Amorālā Psihoze", Ivars Krasts (Krai), Alis P, Mārtiņš Jansons, Rihards Lībietis ar Diānu Sus, VADi, Alise Joste ar Kārli Strūberu, Armands Siliņš ar ansambli "Suņa Stunda" un Kasparu Zemīti, Andis Grīva, John Grzinich, vairāki projekti no VAK kora "Latvija" (Īgls, Trio Trīsdesmit Trīs), Vladislavs Nastavševs, "Jeruzalemes Dedzinātāji" un vēl citi muzikālie projekti.

Kā komentē raidījuma veidotājs Mārtiņš Eņģelis: "Vēloties turpināt reiz "Radio Naba" aizsākto "Strāvoklis", kā arī Baložu Pilnu Pagalmu "Brāļi un Māsas" ciklu ideju, esmu iecerējis palaist ēterā patiešām īpašu pārraidi - un, nē, tai noteikti nebūs sakara ar Raini! Piedāvājot dažādiem, vairāk vai mazāk mierīgiem mūziķiem un muzikālām apvienībām mājas apstākļos/ pilnīgi akustiski/ eksperimentālā versijā ierakstīt vai nu "mīļāko" latviešu dziesmu vai sirdij tuvāko sevis izpildīto autordziesmu latviski (protams, der arī bez vārdiem), mans svarīgākais uzstādījums bija sagatavot pārraidi ar nebijušām miera un nakts muzikālām variācijām dažādos žanros, ko ielikt raidījuma mixcloud vietnē, kur citi tās varētu klausīties mūžīgi gan naktī, gan dienā, gan svētkos, gan nelaimē! Īsumā - Latvijas svētkiem par godu mūziķi ierakstītu to, kas patīk tur, kur patīk tā, kā patīk."

Raidījums "Mirklis pirms Miera"- raidījums tiem, kuri grib gulēt mierīgi jau kopš 2010. gada 3. janvāra izskan svētdienās 22:00 un ir klausāms gan naba.lv tīkla tiešraidē, gan no februāra "Radio Naba" 95,8 FM frekvencē raidaparātos Rīgā un tās tuvumā.

Turpiniet sekot jaunumiem raidījuma twitter profilā @mpirmsm, kā arī sūtiet savus ieteikumus uz epastu mpm@radionaba.lv. Raidījuma interviju ierakstu arhīvs tiek papildināts un ir pieejams mixcloud.com vietnē, bet raidlaikā izskanējušo miera dziesmu arhīvs klausāms grooveshark.com lapā. Papildu informācija naba.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties