Gunārs Upatnieks kontrabasa monologu

Elizabete Hartmane, 27.11.2015., 12:00

Gada nogalē, 22. decembrī plkst. 19.00, Liepājas jaunās koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē jau otro koncertu sniegs Berlīnes Filharmonijas orķestra kontrabasists Gunārs Upatnieks, kurš šoreiz ar viszemākās skaņas stīgu instrumentu uzstāsies solista lomā un Dzintara Jurgelaiša vārdā nosauktajā Kamerzālē izspēlēs kontrabasa "zelta repertuāru".

Gunārs UpatnieksKontrabasu mūsdienās visbiežāk izmanto kā simfoniskā orķestra sastāvdaļu, taču tas lieliski izklausās arī kā solo instruments, īpaši, kad to spēlē izcilais mūziķis G. Upatnieks, kurš pēdējo gadu laikā guvis žilbinošus panākumus uz pasaules mūzikas skatuves un nesen izturējis divu gadu pārbaudes laiku prestižajā Berlīnes Filharmonijas orķestrī.

G. Upatnieka partnere būs pianiste Agnese Egliņa, savukārt Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Meiers stāstīs fragmentus no Patrika Zīskinda monologa "Kontrabass".

Koncerta programmā iekļauts kontrabasa "zelta repertuārs" - Džovanni Botezīni fantāzija par Vincenčo Bellīni operas "La Sonnambula" tēmām kontrabasam un klavierēm, Reinholda Gliēra
"Intermeco un Tarantella kontrabasam un klavierēm op.9", Riharda Štrausa "Romance kontrabasam un klavierēm Sol mažorā". Skanēs arī latviešu komponistu darbi, un klausītājiem būs iespēja izbaudīt arī Pētera Vaska "Bass Trip kontrabasam solo" un Andra Dzenīša skaņdarbu "Tērauds un koks".

Atgādinām, ka G. Upatnieks Berlīnes Filharmonijas orķestra stīgu kvinteta sastāvā oktobra vidū jau uzstājās vienā no Kamerzāles atklāšanas koncertiem.

Biļetes nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs, interneta vietnē www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" Informācijas centrā, no pirmdienas līdz sestdienai no plkst.10 līdz 20, savukārt svētdienās no plkst.10 līdz 15. Tirdzniecībā pieejamas biļetes, sākot no 7 eiro.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties