Grupa "Huun Huur Tu"

Jeļena Avizena, 28.10.2015., 09:13

Novembrī ar koncertu viesosies leģendārā grupa "Huun Huur Tu" – īsts balss brīnums no Tuvas.

"Huun Huur Tu"08. novembrī, Rīgā uztāsies Tuviešu rīkles dziedāšanas kvartets, kas pašlaik ir ne tikai viens no spilgtākajiem etnomūzikas pārstāvjiem pasaulē, bet arī viens no pasaulē zināmākajiem Āzijas kolektīviem. "Huun Huur Tu" mūzika ir unikāla, maģiska un ietver sevī pilnutuviešu folkloras mantojumu un rīkles dziedāšanas tradīciju. Grupa ieņem stabilu vietu "world music" elitē pasaules mērogā.

Kops 1992. gada grupa ir piedalījusies praktiski visos nozīmīgākajos world music festivālos, uzstājusies arī džeza un pat rokmūzikas festivālos, tā ir sniegusi vairāk nekā 2000 koncertus Eiropā un vairāk nekā 1500 koncertus ASV un Kanādā, daudzreiz uzstājusies visos kontinentos – Japānā, Austrālijā, Meksikā, Singapūrā un Malaizijā.

"Huun Huur Tu" izpilda tradicionālo tuviešu mūziku, demonstrējot publikai ne tikai pārsteidzošu rīkles dziedāšanas tehniku (hōmej), bet arī meistarīgi spēlē senos mūzikas instrumentus – igilu, bizānči, homusu, došpulūru, tunguru. Rīkles dziedāšanas unikālā iezīme ir tāda, ka izpildītājs izdzied uzreiz divas, dažreiz pat trīs notisvienlaicīgi, tādējādi radot savdabīgu daudzbalsīgu solo.

"Mēs necenšamies "izpildīt" mūziku", saka grupas vadītājs Sajans Bapa, "mēs sekojam mūzikai un ejam tur, kur tā mūs ved."

Grupa ir uzstājusies kopā ar izciliem mūziķiem, dažādu mūzikas žanru pārstāvjiem, tādiem kā Stevie Wonder, Frank Zappa, Ry Cooder, "Kronos Quartet", Shankar, Trilok Gurtu, "Fun-Da-Mental", "Kodo", "Hazmat Modine", "The Chieftains". 2006. gadā grupa "Huun Huur Tu" tika nominēta "BBC World Music Award" – prestižākajai ikgadējai balvai etnomūzikas jomā.

Biļetes nopērkamas internetā www.bilesuserviss.lv un "Biļešu Serviss" kasēs visā Latvijā.

Grupas oficiālā tīmekļa vietne: www.huunhuurtu.ru.

Video: www.youtube.com/watch?v=-bDntRWfL70.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties