Baroka mūzikas lielmeistara Georga Frīdriha Hendeļa oratorija "Izraēļi Ēģiptē"

Baiba Freimane, 09.02.2015., 13:29

20. februārī, plkst. 19.00 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā skanēs baroka mūzikas lielmeistara Georga Frīdriha Hendeļa oratorija "Izraēļi Ēģiptē", atskaņojumā pulcējot izcilus Latvijas, Igaunijas un Lielbritānijas mūziķus.

Koncertā piedalīsies Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", Igaunijas kamerkoris "Voces musicales" un virkne baroka mūzikā pieredzējušu solistu. Pie diriģenta pults viens no šī brīža redzamākajiem jaunajiem igauņu diriģentiem – Risto Josts.

Oratorija "Izraēļi Ēģiptē" ilgu laiku tikusi atstāta Hendeļa pasaulslavenās oratorijas "Mesija" ēnā, taču vērienīguma un muzikālās polifonijas ziņā "Izraēļi Ēģiptē" uzskatāma par vienu no komponista spožākajiem veikumiem. Oratorijas pamatā ir ainas no Vecās derības: Izraēla tautas izvešana no verdzības Ēģiptē un gājiens caur Sarkano Jūru uz Apsolīto zemi. Bībeles stāsts atdzīvosies gleznainās kormūzikas freskās, izsmalcinātās ārijās, pilnasinīgā "tutti" skanējumā pretstatā gaisīgām kora balsīm.

"Sinfonietta Rīga"

Kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" regulāri sadarbojas ar kaimiņzemes Igaunijas māksliniekiem. Viens no ievērojamākajiem igauņu mūziķiem Risto Josts ir Igaunijas Nacionālās operas diriģents, Nīderlandes kamerkora un Tallinas kamerorķestra mākslinieciskais līderis. Viņš regulāri pievēršanas arī senajai mūzikai, tostarp kā kamerkora "Voces Musicales" dibinātājs un vadītājs. 1999. gadā pēc viņa iniciatīvas izveidotais kamerkoris "Voces Musicales" piecpadsmit darbības gadu laikā ir izveidojies par augsta līmeņa kolektīvu, kurš Igaunijas mūzikas dzīvē ieņēmis stabilu un neatkārtojamu vietu.

"Voces Musicales"

Par solistiem oratorijā aicināti baroka mūzikas lietpratēji no Britu salām: Anna Denisa (soprāns), Viljams Tauerss (kontrtenors) un Saimons Volls (tenors). Viņiem līdzās stāsies igauņu dziedātāji Evelīna Kanepi (soprāns), Andreass Veljamee un Alvars Tīslers (bass).

Dienu vēlāk, 21. februārī, koncerts skanēs Tallinas Sv. Jāņa Baznīcā.

Biļetes "Biļešu paradīze" kasēs un internetā. Cena: EUR 10.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties