"Gas of Latvia" publicē koncertierakstu no "Skaņu meža 2014"

"Skaņu mežs", 11.03.2015., 07:54

Latviešu mūziķa Andra Indāna brīvformas mūzikas projekts "Gas of Latvia" platformā Bandcamp publicējis koncertierakstu no nepieradinātās mūzikas festivāla "Skaņu mežs" divpadsmitā izlaiduma, kas noritēja pagājušā gada oktobrī.

"Gas of Latvia"Konkrētā uzstāšanās notika kopā ar mākslinieci Katrīnu Neiburgu, un tā izpelnījās pozitīvas atsauksmes ne tikai vietējā presē, bet arī britu novatoriskās mūzikas žurnālā "The Wire".

Atgādinām, ka "The Wire" apskatnieks Roberts Berijs (Robert Barry) par šo "Gas of Latvia" un Nieburgas uzstāšanos rakstīja sekojoši: "Katrīnas Neiburgas darbi tikpat labi varētu izrādīties esam fragmenti no Andreja Tarkovska vai Jerži Skolimovska filmām; ainavas ir bagātīgas, taču drūmas, un piepildītas ar mainīgiem nozīmju zvaigznājiem. Pavadītas ar spocīgu "Gas of Latvia" (īstajā vārdā Andra Indāna) mūziku, tās veido neatvairāmu un valdzinošu, sapnim līdzīgu pieredzi. Indāns, viens no šīs valsts autoritatīvākajiem elektroniskajiem mūziķiem, jau sen strādājis pie skaņu celiņiem Neiburgas filmām, taču šoreiz Neiburga uzstājās drīzāk kā "vīdžejs" "Gas of Latvija" mūzikai. [..] Attēls šeit kalpoja par kontrapunktu Indāna skaņu tumši suģestējošajai atmosfērai, kuru neparedzamos akcentos strukturēja neritmiski sitieni."

Tuvojoties recenzijas noslēgumam, Berijs atzina, ka, spriežot pēc festivālā dzirdētās mūzikas, "Latvijai ir daudz, ar ko lepoties."

Festivāls "Skaņu mežs" arī šogad notiks oktobrī, un jau drīz sāks izziņot pirmos māksliniekus.

Tikmēr "Gas of Latvia" strādā pie jauniem projektiem, tostarp eksperimentālas popmūzikas albuma, kā arī jaunas ritmiskās muzikālas programmas, kas tiks prezentēta Norvēģijā – festivālu "Skaņu mežs" un "Insomnia" sadarbības projekta ietvaros (atbalsta EEZ un Latvijas Kultūras ministrija).

Albums pieejams šajā saitē: gasoflatvia.bandcamp.com/album/ska-u-me-s-2014.

Vairāk info: www.skanumezs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties