5. Saulkrastu koklētāju ansambļu festivāls "Koklē vēju vanadziņš"

Vija Skudra, 12.02.2015., 12:22

Jau piekto gadu Saulkrastos notiek koklētāju ansambļu festivāls "Koklē vēju vanadziņš". Šajā gadā festivālam piešķirta jauna elpa – tas ieguvis inovatīvus akcentus, iekļaujoties latviešu gadskārtu ritumā, tādēļ festivāls noritēs Meteņdienas gaisotnē 28. februārī un 1. martā.

28.februārī, sestdien, jau no 14.00 kultūras namā "Zvejniekciems" laipni tiek gaidīts ikviens interesents, kurš grib tuvāk iepazīt Meteņu tradīcijas – gan labi zināmas, gan mazliet piemirstas. Maskošanās, mešana un .. pankūku cepšana – tas viss no 14.00 līdz 15.00. Tieši 15.00 kultūras nama "Zvejniekciems" zālē uz koncertu aicinās koklētāju ansambļi no Juglas, Berģu, Madonas mūzikas skolām, kā arī Saulkrastu koklētāju ansamblis "Saule". Līdzās latviešu tautasdziesmu apdarēm dzirdēsim arī kokles spēles cienītajiem neierastākas melodijas. Vidzemes Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi ar neparasto masku demonstrējumu atgādinās, ka arī citviet Eiropā Metenis ir svinēts kā karnevālu un pavasara atnākšanas laiks.

1.martā, svētdien, 15.00 Skultes evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks festivāla otrais koncerts, un šoreiz Cēsu mūzikas vidusskolas, Rīgas J. Mediņa mūzikas vidusskolas, Iļģuciema kultūras nama, Pārdaugavas mūzikas koklētāju ansambļu un Mazās ģildes koklētāju ansambļa "Kokļu klubs", kā arī Saulkrastu koklētāju ansambļa "Saule" izpildījumā skanēs gan tradicionālās latviešu tautasdziesmu apdares, gan A. Vivaldi, L. Masona, V. Valkera un N. Mundas garīga rakstura skaņdarbi.

Ieeja koncertos brīva, 1.marta koncertā – par ziedojumiem baznīcai.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties