Festivāla "Bildes 2015" akustisko daļu ieskandinās folkkoncerts

“Bilžu birojs”, 02.11.2015., 18:09

Arī šoruden mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2015" vienkopus pulcēs daudzus tautā iemīļotus folkmūzikas māksliniekus, kuri ar saviem priekšnesumiem ieskandinās "Bilžu" 30. jubilejas svinību koncertprogrammas akustisko daļu.

Andris MucenieksŠogad festivāla folkkoncerts būs klausāms mūzikas klubā "Kaļķu vārti" 3. novembrī plkst. 19.00, informē "Bilžu birojs".

Folkmūzikas izpildītājs Andris Mucenieks, kuru savulaik daudzi iepazina kā iemīļotā Latvijas Televīzijas raidījuma "Miedziņš nāk!" dziedošo Spilvenu, uzskata, ka folkmūzika ir ļoti piemērots žanrs mākslinieciskās dažādības un jēgpilnu vēstījumu paušanai. Līdz ar to folkkoncerts, viņaprāt, ir pasākums, kas pulcē noteiktu konkrēto muzikālo kvalitāšu cienītāju loku: "Folkkoncertu neapmeklē klausītāju tūkstoši, folkmūziķi Latvijā galvenokārt nav akadēmiski izglītoti speciālisti, taču – viņus izceļ individuāli, pat neatkārtojami muzicēšanas paņēmieni un radošas idejas, kas skanisku stāstu veidā tiek atklātas klausītājiem!" A. Mucenieks "Bildes" vērtē kā festivālu – ilgdzīvotāju, kas 30 gadu laikā ir izveidojis un spējis saglabāt ģimeniskuma un mākslinieciskās brīvības sajūtas gan starp māksliniekiem, gan starp māksliniekiem un publiku. Tā kā festivāla radošais gars mudina pilnveidoties un nodarboties ar jaunradi, A. Mucenieks arī šogad klausītājiem piedāvās vēl nedzirdētu kompozīciju – dziesmu ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Dziesminieks Āris Ziemelis koncertā uzstāsies ar savu sievu Sandru Bulu. "Mēs esam kā "Bilžu" ģimene, jo šeit iepazināmies, apprecējāmies, kopā ar bērniem devāmies uz ikvasaras radošajām nometnēm. Kopumā man festivāls saistās ar sevis pašapliecināšanas, izpausmes un mākslinieku savstarpējo kontaktu tīkla veidošanas vietu. Turklāt šeit tu jūties kā līdzīgi domājošas kustības sastāvdaļa, kas rosina nepieradināmu radošumu." Koncertā mūziķi izpildīs divas liriskas dziesmas. Viena no tām – Vara Vētras kompozīcija "Māmiņai", savukārt otra līdz pat koncerta norises dienai tiks paturēta noslēpumā.

"Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāls, "Mākslas dienu" pasākumi un "Bildes". Šie bija trīs tā laika (20. gs. 80. un 90. gadi) radošās inteliģences atzītākie un ekskluzīvākie pasākumi, kuru apmeklējums liecināja par izkoptu gaumi, radošu garu un tiekšanos pēc kvalitatīva mākslinieciskā satura. Un man bija iespēja piedalīties "Bildēs"!" ar sajūsmu atceras režisors, videoperators un folkmūziķis Silvestrs Sīlis (festivālā kopš 1993. gada). S. Sīlim bijusi iespēja piedalīties festivālā gan kā mūziķim, gan klausītājam, gan videoperatoram, to vērtējot no dažādiem skatupunktiem. Viņš norāda, ka "Bildes" vienmēr saistījušās ar atļaušanos brīvi uzrunāt noteiktas mērķauditorijas, kā arī demonstrēt savu unikālo mākslu un izpratni par to. "Runājot par folkūziku, esmu ļoti apmierināts, cik pozitīvas un intīmas sajūtas manī tā rada." 3. novembra koncertā S. Sīlis, izpildīs divas kompozīcijas. Viena no tām – ļoti sena indiāņu izcelsmes mūziķa sacerēta dziesma, kas S. Sīlim saistās ar bērnības atmiņām.

Folkkoncertā uzstāsies arī Ieva Akuratere un Aivars Hermanis, Valdis Atāls, Anta Eņģele, Jānis Jansons, Gita Kaužēna, Uldis Kākulis, Ilze Kovere, Elīna Līce, Ēriks Loks, Arnis Miltiņš, Laima Miltiņa, Uldis Ozols, Matīss Ozols, Egons Pičners, Austra Pumpure, Uldis Punkstiņš, Inese Sērdiene, "Stiprās Sievas", Haralds Sīmanis. Koncertu vadīs Laima Miltiņa un Mārtiņš Križevics.

Festivāla ietvaros mūzikas klubā "Kaļķu vārti" 4. novembrī būs klausāms arī "Jauno dziesminieku koncerts".

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv.

Festivālu atbalsta Rīgas Dome; sadarbības partneri: "Laima", Latvijas Dzelzceļš, T/C "Spice"; informatīvie atbalstītāji: "TVNET", "Radio SWH", "Privātā Dzīve", "Ieva", "Draugiem.lv", "Rīga TV24", "Chaula.lv", "Diena", "Dienas Bizness", "1188", "Inbox.lv", "Rīgas Apriņķa avīze", "Pilsēta24.lv", "LETA" u.c.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties