Džeza nedēļa sākusies

Lelde Zaķe, 08.04.2015., 16:14

Rīgu šonedēļ pieskandina jaunie džeza talanti, jo tiek dota zaļā gaisma Starptautiskajam džeza mākslinieku konkursam "Riga Jazz Stage 2015".

"Riga Jazz Stage 2015" balvaPavisam 23 džeza izpildītāji piedalīsies konkursa finālā 9.aprīlī, lai sacenstos divās nominācijās - "Džeza Vokāls" un "Džeza Trompete". Konkursā dalību pieteikuši 7 trompetisti un 16 vokālisti - no Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Spānijas, Izraēlas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas, Kanādas, Gruzijas un Lielbritānijas.

Trīs dienu garumā konkursa mājvieta būs kinoteātris "Splendid Palace". 9.aprīlī Finālā uzstāsies visi 23 dalībnieki, 10. aprīlī - žūrijas izvirzīto Superfinālistu koncerts, laureātu paziņošana - Apbalvošanas ceremonijā 11. aprīlī.

"Riga Jazz Stage 2015" balvu fonds paredz naudas balvas pirmo trīs vietu ieguvējiem, tiks pasniegta arī žūrijas balva par labāko improvizāciju, kā arī - īpašas balvas no konkursa sadarbības partneriem "Tele2", Latvijas Republikas Kultūras ministrijas, radio "Pieci.lv" un citiem.

Šogad "Grand Prix" balvas statuetes veidojis pazīstamais latviešu stikla mākslinieks Dainis Gudovskis.

Pasākuma apmeklētājus gaida arī īpaši priekšnesumi - 10.aprīlī pēc konkursa Superfināla uz skatuves kāps 2014. gada "Grand Prix" ieguvēja, vokāliste Kristīne Prauliņa ar savu jauno koncertprogrammu. 11.aprīlī pēc laureātu paziņošanas koncertu sniegs džeza izpildītājs Entonijs Strongs (Anthony Strong) no Lielbritānijas, kuru mūzikas kritiķi jau paspējuši nodēvēt par britu jauno džeza superzvaigzni ar spožu nākotni.

8. aprīlī plkst. 20.00 Kaņepes Kultūras centrā notiks "Riga Jazz Stage 2015" uzstāšanās kārtas numuru izloze. Plkst. 20.30 vakars tiks turpināts džema sesijā. Džema sesiju vakari norisināsies arī 10. un 11. aprīlī no plkst. 22:00.

Biļetes uz katru konkursa dienu atsevišķi, kā arī – konkursa abonements nopērkams "Biļešu Serviss" kasēs un internetā.

Nenokavē savu iespēju redzēt un dzirdēt jaunos pasaules džeza talantus!

Ar konkursa dalībniekiem un viņu izpildītajiem skaņdarbiem var iepazīties sadaļā "Konkursanti" un klausoties "Pieci.lv" īpaši izveidoto džeza radio.

Vairāk informācijas: www.rigajazz.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties