"Dausteg" aicina pārģērbties par dzīvniekiem

Viestarts Gailitis, 12.02.2010., 10:52

Jau vēstīts, ka 19.februārī Rīgā uzstāsties ievērojamā brīvās roka improvizācijas grupa "Supersilent" un pēc viņiem eksperimentālu deju mūziku spēlēs novatoriskais dīdžeju duets "Dausteg".

Duetu veido britu jamaikiešu dīdžejs Tonijs Vilsons un norvēģu mūziķis un vizuālais mākslinieks Are Mukelbusts (Mokkelbost), kurš plašāk pazīstams ar savu soloprojektu "Single Unit" un kā dalībnieks grupā "Killl", kura apvieno norvēģu eksperimentālās mūzikas prominences, to skaitā no ansambļa Jaga Jazzist, kam nup at iznācis jauns albums. Kā "Single Unit", tā "Killl" savulaik Rīgā "Skaņu meža" festivālu laikā atstājuši neatkārtojamu iespaidu ar saviem muzikāli un vizuāli nešpetnajiem un dinamiskajiem šoviem.

Katra "Dausteg" uzstāšanās ir tematiska. Rīgas seta tēmas ir animisms un mākslīgais intelekts un deja kā rituāls. Tādēļ dīdžeji aicina apmeklētājus ienākot koncertzālē, neatstāt aiz durvīm savu iekšējo dzīvnieku. Lai sniegtu aptuvenu norādi uz vakara noskaņu, dīdžeji iesaka noskatīties Stenlija Kubrika filmas 2001: "Kosmosa odiseja". Tiem, kas būs pacentušies un saģērbušies kārtīgā dzīvnieku kostīmā (ne vien maskā vai ar sejas zīmējumiem), būs lētāka biļete uz koncertu un dīdžeju setu – Ls 6. Šādu biļeti varēs nopirkt pie ieejas koncertā. 

"Dausteg" vecajā norvēģu valodā nozīmē nāves solis, ko var uztvert kā interpretāciju par deju mūzikas novirziena dubstep tēmu – taču nāves solī ritmu fonā ir metāliskāki un avangardiskāki toņi. "Dausteg" sevi pieteica pērn Oslo laikmetīgās mūzikas festivāla "Ultima" ietvaros. Sadarbība dzima apvienojoties dīdžeja un bijušā reivera Vilsona interesei par norvēģu melno metālu un "Single Unit" talantam nedzirdētā veidā miksēt mūzikas žanrus kā melno metālu, agrīno elektronisku mūziku, hiphopu, laikmetīgo mūziku un improvizācijas džezu. "Dausteg" spēj panākt, ka cilvēki dejo pie avangar"Supersilent" da kompozīcijām. "Kad mēs pērn spēlējām Club Øya (Øya festivāla klubu naktis), cilvēki dejoja pie [mūsdienu komponistiem] Džiančinto Sčelsi, Mortona Feldmana un Ģērģa Ligeti! Ir interesanti noraudzīties, kā klasiskais avangards tiek piezemēts līdz deju grīdas pragmatiskajam līmenim," saka "Single Unit".

Savukārt, "Supersilent" pēc kuriem spēlēs "Daugsteg" ir leģendārās ierakstu kompānijas "Rune Grammofon" flagmaņi - tieši ar "Supersilent" minētā izdevniecība aizsāka norvēģu eksperimentālās mūzikas ekspansiju plašākajā pasaulē.

Koncerts, kas tiek organizēts "Skaņu meža" koncertsēriju "1-2 cauri!" un "Prieka māja" ietvaros notiks Spīķeru Koncertzālē, Maskavas ielā 4A. Ieeja no 20:00. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu Servisa tirdzniecības vietās un www.bilesuserviss.lv. Iepriekšpārdošanā Ls 7 – Ls 10. Pie ieejas – Ls 13, ar dzīvnieku kostīmiem – Ls 6. Informācija: www.skanumezs.lv
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties