Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs"

Una Meiberga, 11.11.2015., 10:19

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" jau 13. novembrī pietur Saldus Kapelleru namā, bet 14. novembrī Rojas kultūras centrā.

"Vadātājs" Rojas kultūras centrā13. novembrī plkst. 19.00, norises vieta: Kapelleru nams, Striķu iela 7, Saldus. Programmā: ansamblis "Manta", etīžu teātris "Nerten", Sniedze Prauliņa, Latvijas jauno režisoru īsfilmas.

14. novembrī plkst. 18.00, norises vieta : Rojas kultūras centrs, Zvejnieku iela5, Roja. Programmā: ansamblis "Manta", etīžu teātris "Nerten", teksta grupa "Orbīta" ar "Slow Show FM", Anastasija Majstrenko ar video performanci, Latvijas jauno režisoru īsfilmas.

Sīkāk par programmu:

"Nerten" - Latvijā vienīgais etīžu teātris, kura radītāji ir literāts un žurnālists Toms Treibergs un mākslinieks Svens Kuzmins. Kā viens, tā otrs teātrī darbojas kā dramaturgi, režisori un aktieri vienā personā. Desmit gadu laikā "Nerten" no teātra draugu loka kļuvis par plašāk pazīstamu zīmolu gan Rīgā, gan ārpus tās.
Teksta grupas "Orbīta" performance "Slow Show FM" ir poētiska meditācija ar dzeju, radio un klavierēm. To var raksturot kā intuitīvu ceļojumu radio viļņos un dzejā. Performances laikā dzejnieku Artūra Puntes, Sergeja Timofejeva, Vladimira Svetlova un Semjona Haņina lasījumu pavada Andreja Eigusa klavieru improvizācijas.

Sniedze Prauliņa uzstāsies ar akustiski akadēmisku programmu. Koncertā Prauliņas izpildījumā varēs dzirdēt mūziķes komponētos skaņdarbus par kosmosu, izolācijas lentēm, meitenēm ar garām kājām un citām mistikas apvītām tēmām, kā arī dažus īpaši atlasītus akadēmiskās mūzikas skaņdarbus un citu izpildītāju dziesmas. Prauliņa ir pabeigusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju flautas specialitātē un savu laiku velta mūzikai. Dažiem klausītājiem viņa ir pazīstama ar "Zelta mikrofonam 2015" nominēto albumu "INTRO", kurā Prauliņas kompozīcijas izpilda koris "Mūza". Citiem viņa, iespējams, ir zināma kā Latvijas Televīzijas klasiskās mūzikas šova "Radīti mūzikai" dalībniece, Helēnas Kozlovas grupas "Levīti" flautiste, kā arī vokālās grupas "Anima Solla" un kamerkora "Ave Sol" dziedātāja.

Ansamblis "Manta" 2014. gadā ne tikai saņēmis "Zelta Mikrofonu" par labāko alternatīvās mūzikas albumu, kā arī Alternative.lv gada balvu, bet arī pavisam nesen vinila plates formātā laidis klajā savu debijas albumu "Manta".

Visa vakara garumā tiks demonstrēta Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma (režisori: Jānis Ābele, Alise Zariņa, Liene Linde, Una Rozenbauma, Marta Herca, Jurijs Skorobogatovs, Valērijs Oļehno, Madara Didrihsone, Dāvis Kaņepe), kā arī Latvijas mūzikas video izlase "Videoritmi".

Pasākums paredzēts plašai publikai neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma. Bez ieejas maksas.

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Katrā norises vietā Vadātājs piedāvās īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Festivālu "Vadātājs" organizē biedrība "HI", Kalnciema kvartāls, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

"Vadātājs" norisēm aicinām sekot: www.facebook.com/CelojosaisFestivals un @vadatajsfest Twiterī.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties