Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" 23. maijā

Una Meiberga, 20.05.2015., 13:46

2015. gada 23. maijā festivāla "Vadātājs" pietura būs Mākslas telpa "Mala" Cēsīs.

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" 23. maijāFestivāla programma Cēsīs ietver mūzikas koncertus, dzejas performanci, zīnu darbnīcu, stand-up žanra jokus un īsfilmu programmu. No 18.00 līdz 23.00 koncertā dzirdēsiet Tautas vērtes kopu "Dzieti", arī ģitāras un balss pavēlniekus Katrīnu Martu Riņķi un Pēteri Vīksnu, bet noslēgumā uzstāsies ansamblis "Manta".

Pl. 19.00 notiks Teksta grupas "Orbīta" performance "Slow Show FM", kas ir poētiska meditācija ar dzeju, radio un klavierēm. To var raksturot kā intuitīvu ceļojumu radio viļņos un dzejā. Performances laikā dzejnieku Artūra Puntes, Sergeja Timofejeva, Vladimira Svetlova un Semjona Haņina lasījumu pavada Andreja Eigusa klavieru improvizācijas.

No pl. 19.00-21.00 notiks "Zīnu darbnīca" kopā ar Andreju Lavrinoviču no "Popper Magazine" - būs pieejami "blank" žurnāli, kuri tiks izmantoti zīmējumiem, ilustrācijām un kolāžu veidošanai - kā vienotiem, ar roku radītiem izdevumiem.

Zīns (zine) ir pašrocīgi veidots pagrīdes žurnāls, kurā aprakstītas autoram vai autoru kolektīvam būtiskas tēmas, piemēram, pamācība šūšanā, ceļojuma piezīmes no Honkongas, kādas uzskatu sistēmas atspoguļojums, dzeja u.c.

Pl. 21.00 varēs izklaidēties ar Rūdolfa Kugrēna jokiem, savukārt viesmīlību nodrošinās "Mala" kafejnīca. Visa vakara garumā tiks demonstrēta Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma (režisori: Jānis Ābele, Alise Zariņa, Liene Linde, Una Rozenbauma, Marta Herca, Jurijs Skorobogatovs, Valērijs Oļehno, Madara Didrihsone, Dāvis Kaņepe).

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Katrā norises vietā Vadātājs piedāvās īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Iniciatīvas autori ir pieredzējuši kultūras produktu radītāji: Kalnciema kvartāla komanda, mūzikas producenti biedrība "Hi" un ansamblis "Manta" sadarbībā ar virkni Latvijas kultūras un mākslas profesionāļu.

Pirmā festivāla pietura bija 15. maijā Zaķumuižā, šogad kopumā paredzēti 5 pasākumi dažādās Latvijas vietās.

Turpmākās festivāla "Vadātājs" pieturas 2015. gadā:

  • 10. jūlijs: Kuldīgas mākslinieku rezidence;
  • 26. septembris: "Filcītis" Limbažos;
  • 3. oktobris: Ideju māja Aizputē.

Pašvaldības un nevalstiskās kultūras organizācijas tiek aicinātas piedalīties un kļūt par nākamajām "Vadātājs" pieturām.

Pasākums paredzēts plašai publikai neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma. Bez ieejas maksas.

Mākslas telpas "Mala" adrese: Lielā skolas iela 4, Cēsis.

Festivālu "Vadātājs" organizē biedrība "HI", Kalnciema kvartāls, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

"Vadātājs" norisēm aicinām sekot: www.facebook.com/CelojosaisFestivals un @vadatajsfest Twiterī.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties