Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" sāk ceļu pa Latviju

Una Meiberga, 30.04.2015., 07:58

Ceļojošais festivāls "Vadātājs" ir radošo nozaru kopprojekts – izbraukuma pasākums, kurā vienojas dažādi mākslas un kultūras veidi. Pirmā pietura – Zaķumuiža.

Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs"Katrā norises vietā "Vadātājs" piedāvās īpaši veidotu programmu, iesaistot arī vietējos māksliniekus un kultūras aktīvistus. Festivāla ideja ir decentralizēt norises Latvijas kultūras kartē, aktualizējot vai atklājot jaunas pasākumu vietas, sadarbības iespējas, kā arī iepazīstinot māksliniekus un publiku.

Iniciatīvas autori ir pieredzējuši kultūras produktu radītāji: Kalnciema kvartāla komanda, mūzikas producenti biedrība "Hi" un ansamblis "Manta" sadarbībā ar virkni Latvijas kultūras un mākslas profesionāļu: etīžu teātri "Nerten", tekstu grupu Orbīta, komiksu kultūras žurnālu "kuš!", laikmetīgās dejas pārstāvjiem un daudziem citiem.

Pirmā 2015. gada festivāla "Vadātājs" pietura ir Zaķumuižas kultūras nams.

15. maijā no plkst. 20.00 koncertā dzirdēsiet Ropažu jauniešu rokgrupu "New Age Travelers", Sniedzi Prauliņu ar akustiski akadēmisku uzstāšanos, kā arī ansambli "Manta". Par dejām rūpēsies blues'n'funkn'rock'n'roll nuts grupa "The Coco’nuts" un DJ duets Usne un Džims, savukārt viesmīlību nodrošinās brigāde "Sesks un Zaķumuiža" un Hungaricum ungāru virtuve. Visa vakara garumā tiks demonstrēta Latvijas jauno režisoru īsfilmu programma (režisori: Jānis Ābele, Alise Zariņa, Liene Linde, Una Rozenbauma, Marta Herca, Jurijs Skorobogatovs, Valērijs Oļehno, Madara Didrihsone, Dāvis Kaņepe). Pasākums paredzēts plašai publikai neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma.

Zaķumuiža par festivāla norises vietu izvēlēta, pateicoties leģendāro "Sesks un Zaķumuiža" pasākumu rīkotāju iniciatīvai. Šo vēstures notikumu izteiksmīgi aprakstījis rakstnieks Jānis Joņevs: www.gaujarts.lv/2008/05/2-dala-sesks-un-rokenrols-pirmais.html.

Turpmākās festivāla "Vadātājs" pieturas 2015. gadā:

  • 23. maijs: Mākslas telpa "Mala" Cēsīs;
  • 10. jūlijs: Kuldīgas mākslinieku rezidence;
  • 26. septembris: "Filcītis" Limbažos;
  • 3. oktobris: Ideju māja Aizputē.

Pašvaldības un nevalstiskās kultūras organizācijas tiek aicinātas piedalīties un kļūt par nākamajām "Vadātājs" pieturām.

Pasākumi notiek bez ieejas maksas.

Festivālu "Vadātājs" organizē biedrība "HI", Kalnciema kvartāls, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

"Vadātājs" norisēm aicinām sekot: www.facebook.com/CelojosaisFestivals un @vadatajsfest Twiterī.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties