Ir sākusies biļešu pārdošana uz festivāla "Via Baltica" koncertiem

Anna Pujēna, 17.07.2015., 14:14

Ir sākusies biļešu pārdošana uz festivāla "Via Baltica" koncertiem "Tuvu tuvumā", "Roks Baroks" un "Lettonia".

Ir sākusies biļešu pārdošana uz festivāla "Via Baltica" koncertiemBiļetes uz festivālu nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Festivāla "Via Baltica" koncerti norisināsies no 21. līdz 29. augustam Liepājā un 23. augustā Kuldīgā. Jau piekto gadu festivāls priecēs apmeklētājus ar dažādiem kultūras pasākumiem – izstādēm, koncertiem un mūzikas nodarbībām bērniem un vecākiem, pulcējot vairāk mūziķus un māksliniekus no Baltijas valstīm.

Saistībā ar festivālu jau no 19. jūnija Kuldīgas Mākslas namā ir apskatāma izstāde "Balta lapa". Tajā piedalās ap trīsdesmit jauno mākslinieku no visām Baltijas valstīm. Izstāde ir veltīta vēsturiskā Baltijas ceļa atcerei, un tās dalībnieki, atcerēdamies sevi kā mazus bērnus, kuri bija viens no Baltijas ceļa simboliem, ir radījuši darbus oriģinālā un mūsdienīgā redzējumā, atbilstoši savai akcijas "Baltijas ceļš" izjūtai. Izstāde Kuldīgā būs skatāma līdz 19. jūlijam. Savukārt no 13. augusta līdz 6. septembrim tā būs skatāma Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" un "Promenade Hotel" Hika un Vites zālēs.

15.augustā interesenti būs aicināti uz mūzikas nodarbībām bērniem un vecākiem Liepājas Latviešu biedrības namā. Nodarbības tiek rīkotas sadarbībā ar Yamaha mūzikas skolu un ir bez maksas.

Tālāk festivāls turpināsies ar vairākiem koncertiem Liepājā un Kuldīgā. Atklāšanas koncerts "Tuvu tuvumā" notiks 21. augustā Liepājā "Promenade Hotel" Hika zālē un 22. augustā Kuldīgā Kuldīgas novada pašvaldības zālē. Koncertā piedalīsies pazīstamais klarnetists Egīls Šēfers, pie klavierēm - Toms Ostrovskis. Muzicēšanu papildinās Liāna Langa ar savas dzejas lasījumiem un Jānis Deinats ar savām fotogrāfijām, tā pārveidojot koncertu par mulitmediālu priekšnesumu.

Nākamais koncerts "Kvartets un latvieši" notiks Kuldīgā, 23. augustā, un tajā būs dzirdami trīs latviešu komponistu skaņdarbi Spīķeru kvarteta izpildījumā. Tālāk Kuldīgas koncertiem sekos divi koncerti Liepājā – "Roks Baroks" 27. augustā un "Lettonia" 28. augustā. Koncertprogrammā "Roks Baroks" apvienoti dažādu laikmetu un žanru skaņdarbi, kurus izpildīs lietuviešu mākslinieki – kontrabasists Daniels Rubins, Židre Ovsjukaite (vijole), Ugne Petruskaite (alts). Savukārt, koncerts "Lettonia" būs veltīts latviešu kamermūzikai un tās komponistiem, sākot no Jāzepa Vītola un beidzot ar mūsdienu autoriem, piemēram, Pēteri Vasku un Paulu Dambi.

Noslēguma koncerts, kā jau iepriekšējos gadus, notiks Liepājas pludmalē, pieminot "Senās uguns nakti". Šajā vakarā ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri, lai atgādinātu sev un citiem par Baltijas jūru, kas mums ir kopīga un sargājama. Koncertā ar savu virtuozo ģitārspēli uzstāsies Kaspars Zemītis kopā ar stīgu kvartetu, izpildot latviešu tautasdziesmu aranžējumus, Emīla Dārziņa skaņdarbus, Astora Pjacollas argentīniešu tango un daudz ko citu. Šis pasākums, kā iepriekšējos gadus, būs bez maksas un aicināts būs ikviens.

Biļešu cena uz maksas koncertiem ir 7 EUR, un biļetes jau šobrīd iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

Festivāls notiek ar Valsts Kulūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Plašāka informācija par festivālu "Via Baltica" pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties