"At The Same Time" un DJ Mixmaster AG viesosies DDC

Agnese Āboliņa, 10.06.2010., 15:56

11. jūnija vakarā Dirty Deal Cafe uzstāsies turntablism* grupa At The Same Time no Francijas, leģendārais DJ Mixmaster AG, breika dejotāji Magic Doodoo Breakers un bītbokseri Крем un Cavaliere.

At The Same Time tēvs ir skeitborda un hiphopa kultūrās pieredzējušajais turntablists, Prolifik Records leibla un dīdžeju mācību centra izveidotājs DJ Jos. Mūzikas žanru robežas viņam neeksistē. At The Same Time uzstāšanās ir jestrs mūzikas kokteilis, kura sastāvdaļas ir ļoti raibas - no bosanovas līdz elektro, no 80 bpm līdz 150 bpm. Plašu atskaņotāji Jos rokās ir dzīvi instrumenti, kuru skan ējums tiek papildināts ar vairākos slāņos klātiem sempliem. Koncertos piedalās arī čellists Lilju un basģitārists Ziat I. Viņu koncerti ietver arī videomākslas projekcijas.

Mixmaster AG ir viens no retajiem Latvijas DJ kustības, deju mūzikas un hiphopa kultūras pionieriem, kas joprojām aktīvi piedalās disko norisēs.

Ilgajā pieredzē izkoptajā AG spēles stilā smalka mūzikas izjūta apvienojas ar dažādām miksēšanas un turntablism tehnikām, uzskatāmi pierādot, ka dīdžejošana joprojām var būt atraktīva, oriģināla un inovatīva mākslas forma, kas spēj iepriecēt un pārsteigt cilvēkus arī informācijas pārsātinātajā mūsdienu pasaulē.

Līdzdarbojies Latvijas deju mūzikas un hiphopa kultūras izveidē, bijis viens no vietējās reiva scēnas krusttēviem. Rezidējis un joprojām rezidē dažos no karstākajiem Rīgas klubiem.

Spēlējis kopā ar daudziem starptautiskiem spīdekļiem; daži no tiem: Moby, West-Bam, Gang Starr, Leeroy Thornhill no The Prodigy, Gus Gus DJ-Team, Eliades Ochoa no Buena Vista Social Club.

Kopš 2005. gada AG tandēmā ar mixmaster'u Raiti veido atvērta muzikālā formāta raidījumu Soul Power (Dvēseles Spēks) RadioNaba viļņos, kurā tiek spēlēts jebkas, kas pārraides veidotāju izpratnē ir oriģināls, grūvīgs un svaigs, organiski apvienojot dažādus mūsdienu urbānās un klubu mūzikas novirzienus.

Paralēli aktīvai dīdžejošanai gan Latvijā, gan ārpus tās robežām, Mixmaster AG ir piedalījies plaša spektra mākslas un mūzikas projektos. Daži no tiem - scratch-DJ loma hiphop grupā Fact, sadarbība ar perkusionistu Nilu Īli projektā Riga Woodoo Band, mūzika vairākām teātra izrādēm un kopīgi ar jaunās paaudzes turntablistiem DJ Monsta un DJ Krii izveidotais ansamblis Riga Scratch Posse.

Bītboksa cīņās rūdītie Крем un Cavaliere ir iekarojuši stabilu vietu Latvijas pagaidām nelielās, bet aktīvās beatbox subkultūras pirmajās rindās. Крем ir viens no tehniskākajiem Latvijas bītbokseriem, savukārt Cavaliere sevišķi ievērojams ar savu kroņa numuru - mutes ermoņiku un vargāna izmantošanu.

Vakaru krāšņos Magic Doodoo Breakers lauztās dejas.

*turntablism - "atskaņotāju māksla", kurā dīdžejs, "spēlē" plašu atskaņotājus kā "īstus" instrumentus, radot skaņdarbus no platēs ierakstītajām skaņām.

Koncerta sākums: 22:00

Ieeja: 1.50 Ls
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties