Vokālās džeza grupas "Assembly Singers" jubilejas koncerts

Kristīne Lipenite, 07.05.2015., 08:01

Otrdien, 12. maijā plkst. 19.00 koncertzālē "Ave Sol" aicinām uz Rīgas vokālās džeza grupas "Assembly Singers" radošās darbības 25. koncertsezonas, un tās vadītāja un dibinātāja Eināra Verro 55 gadu jubilejas koncertu "Pavasaris džezā".

Vokālās džeza grupas "Assembly Singers" jubilejas koncertsPazīstamā un muzikāli atraktīvā Rīgas vokālā džeza grupa "Assembly Singers" šogad uzsākusi savas radošās darbības un muzicēšanas 25. koncertsezonu, savukārt, tās vadītājs un dibinātājs – daudzpusīgais mūziķis, dziedātājs, diriģents un mūzikas pasniedzējs Einārs Verro svin 55 gadu jubileju. Koncertā "Pavasaris džezā" klausītajiem būs iespēja dzirdēt latviešu un ārzemju mūzikas programmu džeza noskaņās. Džezs ir nozīmīga un pamanāma Latvijas kultūras sastāvdaļa un šī koncerta programmai grupas dalībnieki izvēlējušies pazīstamas, skaistas un melodiskas Valtera Kaminska, Ģederta Ramana, Raimonda Paula un citu mūsu mūzikas dižgaru kompozīcijas ar Alfrēda Krūkļa, Imanta Ziedoņa un Ojāra Vācieša dzeju. Dziesmas radītas pagājušā gadsimta 60. – 70. gados – draiskas, sirsnīgas, jaunu skanējumu ieguvušas, tādēļ joprojām aktuālas. Kompozīciju džeza skanējumu un instrumentācijas veidojis leģendārais trompetists, džezists Gunārs Rozenbergs un "Assembly Singers" mākslinieciskais vadītājs Einārs Verro, kurš pats arī uzņemsies vakara konferansjē pienākumus.

Par Rīgas vokālās džeza grupas "Assembly Singers" dibināšanas dienu un darbības atskaites punktu uzskatāms 1990. gada 10. maijs. "Assembly Singers" ir Latvijas mērogā unikāla mākslinieciska vienība, kas savas radošās darbības laikā priecējusi klausītājus ar ļoti plašu repertuāra amplitūdu. Viņu sniegumā skanējusi akadēmiska 20. gadsimta kora mūzika (Arvo Pērts, Čārlzs Aivzs, Urmas Sisasks u.c.), džeza klasika, populāri pasaules hiti, Ziemassvētku dziesmas un latviešu tautas mūzika džeza aranžējumos. Grupas darbības laikā vokālisti snieguši vairāk nekā 900 koncertus Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā, piedalījušies 14 starptautiskos džeza un populārās mūzikas festivālos, ierakstījuši četrus mūzikas albumus. Ar savu repertuāru un dzīvespriecīgo izpildījuma stilu mūziķi allaž piesaista plašu dažādu paaudžu klausītāju auditoriju, uzstājoties gan mazākos koncertos, gan vērienīgos Rīgas pilsētas pasākumos.

Ieeja koncertā bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties