Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās aicina uz aizraujošiem bērnu koncertiem

undine, 29.12.2015., 15:58

Ziemassvētku un Jaungada brīvdienās Dzintara koncertzālē turpinās "Ziemassvētku festivāls", kurā notiks arī koncerts bērniem - "Daktera Aikāskan burvju receptes", kas klausītājus aicinās 3. janvārī plkst. 11.00 latviešu valodā un plkst. 13.00 krievu valodā.

Annija PutniņaZiemsvētku priekšvakarā dažkārt notiek vislielākie brīnumi. Citreiz bezgala skaisti, bet dažkārt pavisam bēdīgi. Muzikālā pasaka "Ziemassvētki pilī" stāsta par ko, ka senos laikos kādā karaļa pilī arī tiek gaidīti svētki. Taču iejaucas nejaukā burve, kura grib atriebties par kādu senu notikumu. Kas zina, kā veiktos skaistajai princesei, ja palīgā nenāktu mazais pils rūķītis, meža zvēri un kāds jauns mednieks. Beigu beigās burvju vara tiks lauzta, pils logos krāšņi uzziedēs leduspuķes un pils iemītnieki skaisti varēs nosvinēt Ziemassvētkus.

Koncertā "Daktera Aikāskan burvju receptes" 3. janvārī plkst. 11.00 latviešu valodā un plkst. 13.00 krievu valodā uzzināsim kā dakteris Aikāskan vienā dienā izārstēja trusi Frici no visām kaitēm. Šis stāsts būs par zvēriņiem maziem un lieliem, kurus slimnīcā dakterē dakteris Ai-kā-skan. Tam palīdz jaukā Sirdsmāsiņa un sanitārs Rūdis. Pat gatavi abi uz Āfriku braukt. Te parādās kāds, kas izliekas slims. Tas trusis Fricis. Nav viegli ar viņu galā tikt. Bet Dakterim Ai-kā –skan ir burvju receptīte, kas līdzēs ar visām kaitēm galā tikt.

Daktera Aikāskan lomā koncertā iejutīsies baritons Armands Siliņš, truša Friča lomā aktrise Laila Kirmuška, medmāsiņas lomā soprāns Evija Martinsone, sanitāra lomā pianists Mārtiņš Zilberts, bet slimnīcas direktora lomā – sitaminstrumentālists Mārtiņš Miļevskis. Koncertu vadīs Karina Bērziņa, bet video režisors - Uģis Krišjānis.

No 16. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisinās pirmais "Ziemassvētku festivāls". Desmit festivāla tiksimies ar izciliem Latvijas un ārzemju māksliniekiem – leģendāro latviešu maestro Raimondu Paulu, Latvijas Radio bigbendu, šarmanto akordeonisti Kseniju Sidorovu, LNSO pirmo vijoļu grupas koncertmeistaru Raimondu Ozolu ar stīgu kvartetu, Rīgas Doma zēnu kori, pasaulē ievērojamu atzinību guvušo latviešu kontrabasistu, Berlīnes filharmoniķu mūziķi, Gunāru Upatnieku, balsu virtuozus Latvijas Radio kori, dziedātāju Ralfu Eilandu, Nacionālo bruņoto spēku orķestri, čellistu Valteru Pūci, Zvanu ansambli PRIMUS, dziedātāju Anniju Putniņu un "Sinfonietta Riga" stīgu grupu. Vairāki koncerti "Ziemassvētku festivālā" ir īpaši veltīti arī bērniem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties