Šovakar Rīgā koncertēs Combichrist un Mortiis!

Valdis Bērzvads, 22.02.2011., 14:40

Otrdien, 22. februāra vakarā Rīgā, klubā "Melnā Piektdiena" Eiropas tūres "Monsters on Tour" ietvaros uzstāsies divas ievērības cienīgas grupas – ASV mītošie elektroindustriālā metāla grandi "Combichrist" un Norvēģijas industriālie rokeri "Mortiis"!

Grupa "Combichrist" nesen Latvijā bija dzirdami kā grupas "Rammstein" iesildītāji, tagad viņi atgriežas ar savu šovu. Savukārt grupa "Mortiis" pie mums viesosies pirmoreiz.
Kā vēsta "Mortiis" līderis: "Dažos būtiskos veidos "Combichrist" un "Mortiis" ir ļoti atšķirīgi, bet citos – mēs esam ļoti līdzīgi. Abām grupām ir raksturīga f.. you attieksme. Muzikāli tā tiek pausta atšķirīgi, bet enerģētiskā lādiņa ziņā esam vienoti. Domāju, ka abu grupu fani to sapratīs."

cc


"Combichrist" ir EBM/ Aggrotech projekts, ko nodibināja grupas "Icon of Coil" līderis Andy LaPlegua. Pirmais albums ar nosaukumu "The Joy of Gunz" iznāca 2003. gadā un bija ieturēts EBM/ Industrial stilā. Tajā pašā gadā tika izdots EP "Kiss The Blade", mazā 667 eksemplāru tirāža tika izķerta pāris dienās. EP skaņu materiāls pievērsa daudzu šī muzikālā stila cienītāju ievērību, kā rezultātā "Combichrist" ar savu klātbūtni klātienē aplaimoja fanus gan Eiropā, gan ASV. 2004. gadā iznākušais EP "Sex, Drogen Und Industrial" bija vēl spēcīgāks un agresīvāks par saviem priekštečiem un noturējās Vācijas alternatīvās mūzikas topā septiņas nedēļas pēc kārtas. Andy un viņa mainīgā kompānija turpināja intensīvi darboties, radot jaunas skaņu miriādes un nekavējoties tās prezentējot saviem faniem koncertos un festivālos, kā arī cītīgi materializējoties paliekošās formās katru gadu izdodot pa eksplozīvam un enerģiskam pilnmetrāžas albumam vai EP.
Jaunākais albums "Making Monsters", emocionāli raksturojot, muzikāli izverd personificētu bezkompromisa naidu, kaislību, dusmas un sāpes.

 

Grupa "Mortiis" dibināta 1993. gadā Norvēģijā, un tās līderis Mortiis (īstajā vārdā Havard Ellefsen) ir vienīgais pastāvīgais grupas dalībnieks. Viņš jau izsenis aizrāvies ar muzikāliem eksperimentiem, un laika gaitā tas dzirdami atspoguļojies arīdzan "Mortiis" mūzikas transformācijās.

mort


Pirmās ēras laikā tapusī mūzika ir pilnībā komponēta un atskaņota uz sintezatora, un tās apzīmējumam tiek lietots jēdziens "tumšo pazemes cietumu" mūzika.
Albums "The Stargate" ar tā skanējumā iekļautajām flautām, akustiskajām ģitārām un vokāla izmantošanu iezīmēja pāreju uz Otro ēru, kas bija neilga. Šim laika nogrieznim raksturīgais jaunievedums – elektropopa noskaņa, kā arī Hāvards pirmoreiz pievērsās vokālajām izpausmēm.
Trešā ēra, kas sākās ar albumu "The Grudge", kļuva par absolūtu pavērsienu "Mortiis" daiļradē, šoreiz smagā industriālā roka virzienā. Pagājušajā gadā klajā nāca "Mortiis" jaunākais garadarbs "Perfectly Defect", ko ikviens interesents bez maksas var lejuplādēt grupas mājas lapā www.mortiis.com
Grupas cienītāji šajā koncertā Rīgā dzirdēs ļoti rūpīgi atlasītu veco hitu izlasi un dziesmas no jaunā veikuma, kā arī šajā gadā iznākošā albuma "The Great Deceiver".

 

 

Koncerts 22. februārī klubā "Melnā Piektdiena, Rīgā, Brīvības gatvē 193c.
Biļetes iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīze" kasēs un internetā: www.bilesuparadize.lv
Koncerta sākums pl. 20.00, ieeja klubā no pl. 19.00.
 


0 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!

atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties