Rīgā uzstāsies baltkrievu pagan metal grupa Gods Tower

Valdis Bērzvads, 08.12.2011., 07:40

Piektdien, 9.decembrī, Rīgā, klubā "Melnā piektdiena" (Brīvības 193c) uzstāsies viena no pazīstamākajām postpadomju telpas "metal" vienībām pasaulē - leģendārā Baltkrievijas "pagan doom metal" grupa "Gods Tower".
Viesus iesildīs grupas "Deformity" (Krievija), kā arī pašmāju "Heaven Grey".

Koncerta sākums plkst. 20, klubs būs atvērts no plkst. 19.

Ieeja Ls 5.

 

Grupas "Gods Tower" kodolu 1989.gadā izveidoja ģitārists Aleksandrs Urakovs un vokālists Lesley Knife. Līdz pat 1992.gadam grupa izstrādāja un slīpēja savu muzikālo koncepciju, bieži mainījās grupas sastāvs, kā arī nosaukums.

Savā pirmajā aktivitāšu gadu desmitā līdz 2002.gadam "Gods Tower" izdeva trīs studijas albumus: 1996. gadā "The Turns", 1997. "The Eerie" un 2002. gadā "Abandon All Hopes", kas guvuši visnotaļ pozitīvas atsauksmes pasaules mūzikas medijos. Par spīti padomju (un vēlāk arī Lukašenko) režīmam, "Gods Tower" iemanījušies uzstāties ne vien NVS, bet arī virknē Eiropas valstu ar pasaules vadošajām metal grupām - "Paradise Lost", "Cannibal Corpse", "Nocturnal Mortum" u.c.

GT2

Šoruden "Gods Tower" izdevuši albumu "Steel Says Last", kura prezentācijas nolūkos arī ieradīsies pie mums Rīgā. Kā vēsta grupa, "lielākā daļa dziesmu, kas dzirdamas albumā "Steel Says Last", faniem un interesentiem jau būs zināmas. Tās iekļautas dažādās izlasēs, iznākušas singlu veidā u.tml. Šobrīd viss materiāls ir apkopots un, pievienojot trīs jaunas dziesmas, tiek piedāvāts jūsu uzmanībai. Visu muzikālo materiālu 1990. gadu beigās radījis viņsaulē aizgājušais grupas ģitārists un komponists Aleksandrs Urakovs kopā ar pārējiem "Gods Tower" dalībniekiem. Albumā ir desmit dziesmas. Tajās skartas visas tēmas, kas agrāk atspoguļotas mūsu mūzikā: karš, maģija, saule, daba, cilvēks, pasaules bojāeja, arī vēsture. Mūsu mūzika nav zaudējusi aktualitāti arī šobrīd, it īpaši mūsdienīgā skanējumā."

GT2


0 komentāri Komentēt var tikai reģistrētie lietotāji, komentārus redz visi lietotāji. reģistrēties vai ielogojies!

atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties