Ar akustisko programmu Rīgā viesosies Danny Cavanagh (Anathema)

valdis-mp, 19.01.2010., 09:02

6.februārī klubā "Melnā Piektdiena" Eiropas koncertturnejas ietvaros ar akustisko programmu viesosies leģendārās Apvienotās Karalistes grupas Anathema dibinātājs, ģitārists un dziesmu autors Danny Cavanagh.

Pirms solo perfomances varēsim vērot arī viņa un Sean Jude uzstāšanos blakus projekta Leafblade ietvaros.

Danny Cavanagh savas ilgās, radoši veiksmīgās un daudzpusīgās mūziķa karjeras laikā paralēli darbam grupā Anathema sadarbojies ar dažādiem citiem māksliniekiem, kuri nereti apvienošanas kārtā bija arī viņa draugi. Ar Duncan Patterson un Mick Moss no Antimatter, ierakstot solo ģitāras partijas smeldzīgajam un melanholiskajam 2007. gada albumam Leaving Eden, grupā LID kopā ar Eric Wagner no Trouble tapa albums In the Mushroom, Danny kā vokālists piedalījies arī franču postroka grupas Spherical Minds albuma ierakstā.

Otrs patlaban aktīvais projekts ir akustiskajā ķeltu roka grupā Leafblade, kurā viņš muzicē kopā ar Sean Jude. Šīs grupas dibināšanas laiks datēts 2003.gadā Liverpūlē. Sean ir galvenais dziesmu autors, ģitārists un vokālists, Danny spēlē ģitāras, taustiņus un dzied.
Kā šo grupu piesaka ierakstu kompānija – tā ir ārpus laicīga rokmūzika. Unikāls skanējums, kas radies, apvienojot modernu piegājienu progresīvajam folk /rok žanram ar episku ķeltu mūzikas ietekmi. 2009.gadā ierakstītais albums Beyond. Beyond tika ļoti atzinīgi novērtēts Eiropas mūzikas kritiķu vidū. Grupas otrā albuma ieraksts plānots šā gada sākumā.

Grupas Leaflblade uzstāšanās reizēm raksturīga ārēja ekspresija un vienlaikus ieturēta, iekšup vērsta vokālā un spēles maniere. Rīgā Leafblade pirmo reiz bija baudāmi 2007. gada decembrī, tovakar gan Sean uz skatuves līdzdarbojās Pete Gilchrist. 6. februāra vakarstundā mēs dzirdēsim salīdzinoši diezgan atšķirīgs Leafblade.
Arī Danny mūsu Tēvijā nav pirmoreiz. 2006. gada augustā Rīgā un Liepājā notika divi emocionāli piesātināti solo koncerti, un pagājušajā vasarā Fono Festā kā hedlaineri lielisku uzstāšanos sniedza grupa Anathema.

Danny savās izjustajās uzstāšanās reizēs izpilda gan dažādu periodu Anathema dziesmas, gan arī labprāt pienācīgu godu atdod saviem iemīļotajiem mūziķiem Radiohead, Metallica, Iron Maiden u.c., interpretējot viņu dziesmas savās versijās.


Koncerta sākums pl. 20.00
Klubs atvērts no pl. 19.00

Ieeja Ls 5

 

Resursi internetā:
en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cavanagh
www.myspace.com/leafblade
 

 

cavanagh


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties