Rīgā uzstāsies Zviedrijas black metal grandi Dark Funeral

valdis-mp, 03.02.2010., 16:43

14. aprīlī klubā "Melnā Piektdiena" Eiropas tūres ietvaros uzstāsies leģendārā zviedru true black metal grupa Dark Funeral!

 

Dark Funeral Rīgā ieradīsies kopā ar divām citām Eiropā labi zināmām grupām, proti, 14. aprīļa koncertā uz "Melnās Piektdienas" skatuves vēl redzēsim arī zviedru melodiskā death metal vienību Zonaria, kā arī symphonic black metal grupu Carach Angren no Nīderlandes.

 

Biļetes no 5. februāra pasākumu laikā varēs iegādāties kluba "Melnā Piektdiena" kasē.
Biļetes cena iepriekšpārdošanā Ls 8, koncerta dienā Ls 10.
Pieejamas arī sēdvietas VIP zonā. To cena iepriekšpārdošanā Ls 10, koncerta dienā Ls 12.


Smagās mūzikas pasaulē Dark Funeral tiek uzskatīti par žanra meistariem, un mūzikas kritiķi to ierindo pasaules ekstremālāko bezkompromisa mūzikas vienību galvgalī. Jaunākais albums Angelus Exuro Pro Eternus klajā laists Latvijai zīmīgā datumā - 2009. gada 18. novembrī, un to izdevusi mūzikas kompānija Regain Records. Turklāt interesants fakts - albumu ierakstījis mums jau labi pazīstamais Peter Tägtgren (Pain, Hypocrisy) Zviedrijas skaņu ierakstu studijā Abyss.
Recenzenti jau paspējuši nodēvēt albumu Angelus Exuro Pro Eternus par tehniski spožāko un daudzveidīgāko veikumu grupas vēsturē. Lūk, viena no atsauksmēm: "Paliekot uzticīgi saviem principiem un saknēm, Dark Funeral spēruši platu soli Zviedrijas black metal attīstībā. Albums no sākuma līdz beigām ir kā neprātīgs brauciens, ko nokavēt negribēs neviens!"

 

df-1

Grupa Dark Funeral dibināta 1993.gadā Zviedrijā, kad Lord Ahriman (Mikke Swanberg) un Blackmoon (David Parland), nedaudz vēlāk pieaicinot arī Draugen un Themgoroth, nolemj spēlēt bezkompromisa black metal. Tiek sacerēti pirmie skaņdarbi, un jau gadu vēlāk studijā Uni-Sound ierakstīts pirmais mini albums un grupa sniedz savu pirmo koncertu. Viņu radītā mūzika gūst labas atsauksmes vietējos underground mūzikas izdevumos, kā rezultātā 1995.gadā tiek parakstīts līgums ar No Fashion Records un uzsākts darbs pie pirmā pilnmetrāžas albuma The Secrets Of The Black Arts ierakstīšanas.
Nedaudz vēlāk grupa nofilmē video kompozīcijai The Secrets Of The Black Arts, kas tiek translēts pasaules mūzikas kanālos un nes grupai plašu popularitāti.
Tam seko vairākas sastāva maiņas, pirmā Eiropas tūre, koncerti kopā ar pasaules vadošajām metāla vienībām, dalība pasaules lielākajos mūzikas festivālos, un nu jau turpat vai desmitgadi arī stabila vieta pasaules vadošo black metal grupu sarakstā.

 

Resursi internetā:
www.darkfuneral.se
www.myspace.com/darkfuneral
www.zonaria.com/
www.myspace.com/zonaria
www.carach-angren.nl
www.myspace.com/carachangren

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties