Rīgā gaidāms masīvs *core uzlidojums

valdis-mp, 28.01.2010., 09:53

10. maija vakarā Rīgā, klubā Melnā Piektdiena gaidāms intensīvs, starpkontinentāls deathcore, hardcore un metalcore mūzikas uzlidojums.

Savas trīs nedēļu ilgās pavasara Eiropas tūres ietvaros uzstāsies grupas Parkway Drive un 50 Lions no Austrālijas, Despised Icon no Kanādas, kā arī Winds of Plague un The Warriors no ASV.


Biļetes jau nopērkamas iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" kasēs: www.bilesuparadize.lv.
Pirmo biļešu cena Ls 8. Pieejamas arī sēdvietas VIP zonā. To cena šobrīd Ls 10.


Austrāliešu metalcore vienība Parkway Drive dibināta 2003. gada vasarā. Grupas nosaukuma izcelsmē nav nekādas mistikas – tas patapināts no ielas, kurā atradās viņu mēģinājumu telpas.
Visā drīzumā pēc kopdarbības sākšanas puiši ierakstīja kopēju demo ar citu metalcore grupu I Killed the Prom Queen. 2005. gadā sekoja darba izbrauciens uz ASV, kur prominentā producenta Adam Dutkievitcz (Killwitch Engage) virsvadībā ierakstīja savu demo albumu Killing With the Smile, kas pašu mājās vien tika iztirgots ievērojamā vairāku desmitu tūkstošu tirāžā. Parkway Drive ātri vien ieguva plašu savas mūzikas atbalstītāju loku un uzstājās ar tādām prominentām grupām kā Chimaira, In Flames u.c. gan Austrālijā, gan citviet pasaulē.
Arī nākošais 2007. gadā iznākušais albums Horizons tika jūsmīgi uzņemts gan no kritikas, gan fanu puses. Patlaban ir pabeigts jaunākā grupas albuma ieraksts, un tā iznākšana gaidāma šā gada vidū. To mūziķi sola smagāku un satriecošāku par visu citu, ko viņi jebkad radījuši.
Grupas vokālists nesenā intervijā vēsta, ka Parkway Drive ar nepacietību gaida atgriešanos Eiropas klubos.


Kanādas grupa Despised Icon ir viena no deathcore žanra pamatlicējiem un devuši pamatīgu ieguldījumu tā attīstībā un popularizēšanā.
Despised Icon pirmsākumi meklējami ne tik senā pagātnē – 2002. gadā, kad tā radās Monreālā uz triju citu grupu pelniem. Albums ar nosaukumu Consumed By Your Poison dienasgaismu ieraudzīja jau grupas pirmajā darbības gadā. 2004. gads kļuva par pavērsiena punktu viņu karjerā. To pakāpeniski veidoja gan bundzinieka nodoms no skatuves aizmugures pārcelties priekšplānā un sākt vokālos demonstrējumus, gan split albuma izdošana kopā ar grupu Bodies In the Gear of the Apparatus un galvenokārt noslēgtais līgums ar ierakstu kompāniju Century Media.
Viena no ievērības cienīgām Despised Icon mūzikas iezīmēm ir abu dziedātāju vokālie dueļi, kur katrs raujas vaiga sviedros, aptverot visu -core skaņu amplitūdu, sākot no zemiem rūcieniem un beidzot ar spalgām partijām.
Brutāli intensīvs, atklāts un godīgs, patiesa ļaunuma paraugstunda: tās ir tikai dažas no apzīmētājfrāzēm, kas raksturo Despised Icon jaunāko veikumu albumā ar nosaukumu Day of Mourning. Despised Icon šīs tūres ietvaros Skandināvijā un Baltijas valstīs viesosies pirmo reizi.


Winds of Plague ir simfoniskā deathcore vienība no Losandželosas, ASV. Sākotnējais grupas nosaukums bija Bleak December, taču Unearth dziesma Endless iedvesmoja to nomainīt pret Winds of Plague. Viņu muzikālais mērķis ir apvienot amerikāņu metalcore elementus un power metālu ar Eiropas simfonisko death metālu. Viņu mūziku raksturo tumšas, atmosfēriskas taustiņu pasāžas, intensīvs un traks bungu ritms un rūcošs, brīžiem lēns un brutāls vokālais skanējums.
Interesanti, ka ierakstu kompānija, mūzikas recenzenti un prese uzskata, ka Winds of Plague mūzikā manāma skandināvu black metāla noskaņa, taču pati grupa un tās fani uzstājīgi pretojas šim viedoklim. Jauno, konceptuālo un trešo pēc skaita studijas albumu The Great Stone War varētu raksturot kā skaņu celiņu Armagedonai.


Hardcore spēlējošā grupa The Warriors dibināta ASV Kalifornijas štata mazpilsētā Tehachapi. Kā atzīst mūziķi, šī dislokācijas vieta nospēlējusi zināmu lomu grupas izveidē un darbībā, jo tur nebija nekā cita ko darīt, kā arī nekā saistošāka, kas novērstu uzmanību.
The Warriors daiļradē manāmas tādu grupu kā Rage Against the Machine un Snapcase ietekmes pēdas. Jaunākais albums Genuine Sense of Outrage ar savu izteiksmīgo nosaukumu, grupasprāt, izsaka pašu hardcore mūzikas būtību.
Kā kādā intervijā saka grupas vokālists Marshall Lichtenwaldt: "Mūsu mērķis vienmēr bijis likt cilvēkiem just un domāt. Mēs spēlējam, jo mums tas patīk un tāpēc, ka tas liek mums justies dzīviem. Mēs ar vienlīdz lielu aizrautību un enerģiju uzstājamies gan lielās arēnās, gan mazos klubos."


Austrālijas hardcore/ punk apvienība 50 Lions ir no Byron Bay pilsētas. Kā komentē grupas līderis Oscar McCall: "Tā vietā, lai izklausītos kā vēl viena grupa, kas ietekmējusies no grupām, ko iespaidojušas to pašu grupu daiļrade, mēs izvēlamies atgriezties pie pirmsākumu iedvesmas avotiem."
2005. gadā iznākušais demo albums tika ātri vien izķerts pāris mēnešu laikā, gadu vēlāk tam sekoja debijas albums Nowhere to Run.  Kādu laiku kaldinājuši popularitāti koncertējot, arī kopā ar Parkway Drive (abu grupu vokālistus saista ne tikai muzikālas intereses, bet arī asins saites: viņi ir brāļi), pagājušajā gadā puiši izdeva savu jaunāko veikumu Where Life Expires. Tas ir tradicionāls šī mūzikas stila albums, kurš 12 dziesmu garumā stāsta par dzīves reālijām – tieši tā kā tas hardcore piedien.


Rezumējums – visi, kuriem tuva šāda mūzika un pasaules izjūta, 10. maija vakarā intensīvi aicināti izbaudīt šo grupu sniegumu klubā Melnā Piektdiena!

 

PD

Resursi internetā:
www.myspace.com/parkwaydrive
www.myspace.com/despisedicon
www.myspace.com/windsofplague
www.myspace.com/thewarriors
www.myspace.com/50lions
 


4 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
aicis, 28.01.2010. 13:23:06
Komentāra reitings: 2.524

Nu šis ir/būs viens no,manuprāt, lielākajiem mūzikas notikumiem,pagaidām Latvijā šogad :)

_intuiicij_, 28.01.2010. 16:11:12
Komentāra reitings: 1.418

piekritīšu, Aicim :)

endo, 29.01.2010. 06:11:41
Komentāra reitings: 1.418

prīmā!
dabūs izdancāties līdz ģībonim :)

Ar4 (ZMASTER2@inbox.lv), 12.04.2010. 16:54:46 (ip:80.239.242.78)
Komentāra reitings: 0

johaidī kā man patīk WoP!
lsbais

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties