"Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata" atklāšana

Ilze Trumpe, 10.04.2015., 11:01

13. aprīlī plkst. 17.30 Rīgā, Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā notiks Ilzes Trumpes grāmatas "Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata" atklāšanas pasākums.

Uz pasākumu aicinātas ģimenes ar bērniem, lai kopīgi labi pavadītu laiku un gūtu ieskatu Rīgas kultūras dzīvē pirms 100 gadiem, fotografētos ar tā laika atribūtiem, vērotu, izzinātu un iedvesmotos. 20. gs. sākuma noskaņas radīšanai notiks arī klavierkoncerts Zanes Leimanes izpildījumā. Bērni satiksies ar Emīla Dārziņa "Melanholisko valsi" un citiem skaņdarbiem, kā arī tā laika Rīgu atklātnēs. Visiem čaklajiem krāsot pratējiem būs iespēja kārtīgi uzdarboties ar zīmuļiem.

"Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata"

Krāsojamā grāmata "Rīgas modes 20.gs.sākumā" aicina pastaigā pa seno Rīgu, kur bērni, veroties senajās pastkartēs, savā iedomu pasaulē varēs pabūt iepriekšējā gadu simtenī. Krāsojot, grāmatā attēlotās, tā laika modes dāmas, ikviens neapzināti pievērsīs uzmanību smalkām un būtiskām tērpu detaļām, kas raksturo vēsturisko tērpu dizainu. Nepārprotami gūs priekšstatu par senatnīgo ģērbšanās kultūru, stilu un iepazīsies ar Rīgas vēsturisko arhitektūru.

"Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata"

Krāsojamā grāmata var būt interesanta brīvā laika pavadīšanai gan bērniem, gan arī vecākiem, gūstot estētisku baudījumu, vērojot vēsturiskās Rīgas celtnes senajās pastkartēs. Tā var būt kā palīgs jaukai un vērtīgai kopābūšanai vecākiem ar bērniem, vienlaikus radot interesi un izpratni par vēsturiskām vērtībām. Zīmējumi papildināti ar atbilstošām, senām pastkartēm, kas veiksmīgi piešķir vēsturisko noskaņu. Kā arī piedāvāts veikt uzdevumu – veidot saturu atklātnei.

"Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata"

Grāmatas mērķis sniegt pirmo priekšstatu par 20.gs.sākuma modi un tā laika ievērojamākām vietām Rīgā.

Grāmatas autore, māksliniece un izdevēja ir Ilze Trumpe. Ikdienā Ilze ir friziere un grimētāja Jaunajā Rīgas teātrī, strādā Miera ielas salonā "Melnais knābis", piedalās daudzos kino projektos un zīmē.

"Rīgas modes 20.gs. sākumā. Izkrāsojamā grāmata"

Grāmatā izmantotas pastkartes no Ilzes Trumpes personīgā arhīva, ko viņa veido jau 10 gadus. Iedvesmu izdot pirmo krāsojamo grāmatu autore radusi ceļojot viesizrādēs kopā ar teātri, kā arī novērojot, ka bērniem ir pavisam niecīgs Latvijā izdotu saturīgu krāsojamo grāmatu piedāvājums. Nākamā Ilzes krāsojamā grāmata ir iecerēta vairāk zēniem aktuālajai tehnikas tēmai.

Grāmatas tapšanā iesaistījusies arī māksliniece Anna Auziņa, kura izpildīja detaļu zīmējumus un piedalījās mākslinieciskā noformējuma tapšanā. Pateicība idejas realizācija jāizsaka arī Ojāra Vācieša muzejam, tā direktorei Ievai Ķīsei, Lindai Lūsei, Kristīnei Jurjānei, Unai Meibergai un tipogrāfijai "Eveko".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties