Stradivari čella pavadījumā nosvin Benno Popļanska grāmatas iznākšanu

Inese Dābola, 11.06.2015., 11:52

Radošā un brīvā atmosfērā atklāta uzņēmēja un dzejnieka Benno Popļanska grāmata "Trakā dzīve".

Radošā un brīvā atmosfērā atklāta uzņēmēja un dzejnieka Benno Popļanska grāmata "Trakā dzīve"Mākslinieka tuvākajiem draugiem un ģimenei bija iespēja pirmajiem paņemt rokās jauno dzejoļu krājumu, kura ilustrēšanā piedalījusies arī talantīgā jaunā māksliniece Paula Zariņa.

Baudot īpašus ēdienus un dzērienus, pasākuma apmeklētāji vakara gaitā tika iepriecināti ar muzikāliem priekšnesumiem pianista Romāna Vendiņa un čellista Maksima Beitāna izpildījumā. Vakara viesiem bija iespēja arī uzzināt vairāk par M. Beitāna atvesto instrumentu – 1698. gadā radītu, oriģinālu Antonio Stradivari čellu. Kā pastāstīja mākslinieks, pasaulē ir tikai pieci šādi čelli.

"Paldies visiem, kuri piedalījās dzejoļu krājuma tapšanā un grāmatas atvēršanas pasākumā. Novērtēju sadarbību ar Pētera Avena fondu, kuras ietvaros kopīgi izlēmām atbalstīt Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, novirzot ar grāmatu saistītos ieņēmumus skolas jubilejas gadam, tādejādi atbalstot jaunos māksliniekus un veicinot viņu izaugsmi. Dzejoļu krājuma tapšana man bija jauna, brīnišķīga pieredze, kurā atklājos personīgi un esmu gandarīts par rezultātu," saka dzejoļu krājuma autors B.Popļanskis. "Trakā dzīve" jau guvusi novērtējumu lasītāju un kritiķu aprindās, konkursā AD Wards 2015 iegūstot sudraba godalgu.

Lai izklaidētu viesus, B. Popļanskis bija parūpējies arī par pārsteigumu – mākslinieces Paulas Zariņas gleznas izsoli, to kāds viesis nosolīja par 500 eiro. Šonedēļ Rīgā un Liepājā tiek atvērtas gleznotājas personālizstādes.

B. Popļanska dzejoļu krājumu iespējams iegādāties "Latvijas Grāmata" un grāmatnīcās "Globuss" visā Latvijā. Ieņēmumi tiks novirzīti Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas 70 gadu jubilejas izstādes veidošanas atbalstam.

"Mums ir liels prieks un pagodinājums par veiksmīgo sadarbību ar Pētera Avena labdarības fondu "Paaudze". Fonds līdz šim sniedzis finansiālu atbalstu JRRMV jaunajiem talantiem, ir nodibināts "Izcilības stipendijas" fonds. Mūsu sadarbība turpinās jaunā iniciatīvā sadarbībā ar dzejnieku Benno Popļanski, par ko esam gandarīti, " saka JRRMV direktors Jānis Ziņģītis.

2016.gada 18.martā Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolai (JRRMV) ir gaidāms nozīmīgs notikums –JRRMV svinēs 70 gadu jubileju, jo 1946.gada 18.martā JRRMV tika piešķirts gleznotāja un latviešu profesionālās mākslas pamatlicēja Jaņa Rozentāla vārds. 2016.gads ir Jaņa Rozentāla 150 dzimšanas dienas gads.

Fonds "Paaudze" Latvijā darbojas kopš 2008. gada, tā prioritārie darbības virzieni ir atbalsts bērnu veselības aizsardzībai, Latvijas un Krievijas kultūras apmaiņas joma, stipendijas un granti. Kopš fonda dibināša’as realizēti vairāki atbalsta projekti. Ar tiem var iepazīties vietnē www.generation.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties