No Kurzemes uz Kušzemi

David Schilter, 23.07.2010., 19:53

...atkuģojis jaunākais komiksu kultūras žurnāls (ku)š!.

No Kurzemes uz KušzemiTas kopā ar Kuldīgu, pateicoties pilsētas atbalstam, svin hercoga Jēkaba 400. dzimšanas dienu – tai par godu laižot klajā pirmo vēsturisko komiksu izlasi, kurā iezemieši un ārzemnieki radījuši patiesus, puspatiesus un pavisam fantastiskus stāstus par hercoga Jēkaba piedzīvojumiem, kurš visiem tuvs un zināms kā vienīgās Latvijas kolonijas – Tobago salas iekarotājs.

Esam priecīgi un lepni, ka šoreiz, kā nekad agrāk, zīmuļus asinājuši un stāstus zīmējuši krietns skaits latviešu talantu: Kristians Brekte, Aivars Baranovs, Jānis Kalaus, Velta Ķešāne, Gatis Kurzemnieks, Andrejs Lavrinovičs, Maija Līduma, Dace Sietiņa, Arnolds Soms, Oskars V-K un Mārtiņš U, Mārtiņš Zutis, pa kādam ārzemju komiksam arī no Kanādas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas un Lielbritānijas.

Jēkaba dzīves privātās ainiņas, kuģu mīlēšana vairāk par sievu, pirmo kartupeļu ar ārzemnieku akcentu celšana latviešu galdā, Kuldīgas frizieru aroda saknes un ko dara zivis, kaķi un cilvēki uz Kuldīgas slavenā tilta – par to visu un vēl daudz ko citu var lasīt jaunajā (ku)š! latviski (ar subtitriem angliski) vai angliski.

kuš! izmetis enkuru vairākās grāmatnīcās un skaistu lietu bodītēs: ¼ Satori, Lukabukā, Jāņa Rozes grāmatnīcā, Muhamorā un galerijā Istaba Rīgā, kā arī pavisam drīz Liepājas "PaGalmā", kur "No Kurzemes uz Kušzemi" nopērkams par 1.20 Ls.

Tā kā šo svētdien, 25. jūlijā, Jēkabiem vārda diena, visi Jēkabi var tikt pie kuš! par baltu velti! Ņem līdzi pasi, divriteņa braukšanas apliecību vai zobu rentgena bildi un nāc uz kuš! rīkoto enerģisko franču mākslinieku apvienības Le Dernier Cri izstādi Dirty Deal Cafe (Spīķeros, Maskavas ielā 12/2) bez ieejas maksas no 16.00 līdz 20.00 šosestdien (24.07). Izstādi iesakām apmeklēt tikai tiem, kuri vecāki par 18 gadiem.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties