"Mans nervu koks ar ziliem zariem"

Sandra Zobena, 11.05.2015., 12:47

14. maijā Raiņa un Aspazijas muzejs aizsāk pasākumu ciklu "Aspazija / Rainis: Dažādās Sejas" par abu dzejnieku atveidojumu mākslā un tēlu sabiedrībā.

AspazijaPirmais pasākums "Mans nervu koks ar ziliem zariem" notiks Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9, un vēstīs par sievietes mākslinieces tēlu 20. gs. sākumā.

14. maijā plkst. 18.00 Raiņa un Aspazijas muzeja un Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja speciālistu priekšlasījumi:

  • Elvīra Bloma (Raiņa un Aspazijas muzejs). Dzejnieces tēls un loma 20. gs. sākumā, Aspazija un sabiedrība;
  • Dora Pauzere (Raiņa un Aspazijas muzejs). Fotogrāfija un fotografēšanās gadsimta sākumā;
  • Dace Vosa (Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs). Ellija Forsele-Rozentāle. Ziemeļu valkīra latviešu gleznotāja namā;
  • Astrīda Cīrule (Raiņa un Aspazijas muzejs). Aspazija un Rainis cepurēs (dzejnieki fotogrāfijās, dienasgrāmatās un vēstulēs).

14. maijā plkst. 19.00 Aspazijas dzejas lasījums "Mans nervu koks ar ziliem zariem", kurā piedalīsies aktrise Regīna Razuma un komponists Imants Zemzaris.

Aktrise Regīna Razuma jau kādu laiku ir iemīlējusies Aspazijas dzejā. Aspazija ir gan ekscentriska, gan arī noslēgta. Vientulības sajūta dzejā viņu nepamet pat tad, kad viņas vārdu zina visi. Aspazija pretojas sabiedrības uzspiestajām normām un tās pilsoniskajam trulumam, bet vienlaikus uzskata, ka darbs cilvēces labā ir viņas dzīves augstākais mērķis.

14. un 16. maijā (Muzeju naktī), sākot no plkst. 16.00, muzejā darbosies cepuru darbnīcas, ko vadīs LMA modes mākslas studentes Anete Krišjānova, Laima Ūdre un Anda Miščenko.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties