Latviešu literatūras klasikas reminiscences Imanta Ziedoņa dzejā

Sandra Zobena, 08.05.2015., 09:20

Turpinās Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes un Memoriālo muzeju apvienības kopīgais projekts "Latvijas gadu gredzeni literatūrā". Maija tēma – "Latviešu literatūras klasikas reminiscences Imanta Ziedoņa dzejā".

Latviešu literatūras klasikas reminiscences Imanta Ziedoņa dzejā12. maijā plkst. 17.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā, lekciju " Imants Ziedonis – viens piliens Raiņa" lasīs Dr. philol. Ausma Cimdiņa (LU).

Tēmas formulējumā ir izmantota vārsma no dzejoļu krājuma "Re, kā" (1981), un lekcija tiks veltīta latviešu literatūras klasikas reminiscencēm Ziedoņa daiļradē, sevišķi Raiņa motīvam Ziedoņa dzejā un esejistikā. Aktualizējot rainisko dimensiju Ziedoņa tekstā, tiks raksturotas viņam būtiskākās poētiskās stratēģijas un meklēta atbilde uz jautājumu, kas ir ziedoniskais ziedonī, ar ko izskaidrojama viņa dzejas suģestija un komunikatīvā jauda literārā un ārpusliterārā vidē.

Tiks sniegts ieskats rakstu krājumā "Imants Ziedonis. "Piederības meklējumi, brīvības treniņš"" (sastādītāja un galvenā redaktore Ausma Cimdiņa, 2014, apgāds "Zinātne"), kas ir līdz šim apjomīgākais pētījums dzejnieka radošajā biogrāfijā.

20. maijā plkst. 17.00 Ojāra Vācieša muzejā šī paša projekta ietvaros notiks diskusija "Pilsētas tēli un Rīgas reminiscences jaunākajā latviešu literatūrā", kurā piedalīsies Ērika Bērziņa un Jānis Ozoliņš. Diskusiju vadīs Ieva Ķīse.
Ieeja brīva.

Projekta vadītāja: Dr. philol. prof. Ieva Kalniņa (LU).

Projektu finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905 vai e-pastu: vacietis@memorialiemuzeji.lv, ieva.kalnina@lu.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


ienāktreģistrēties