Jēkabpiliete Maija Kīne izdos dziesmu grāmatu

Elīna Sprūde-Nesenberga, 04.10.2010., 17:08

Jēkabpiliete Maija Kīne izdos dziesmu grāmatu un dāvinās to visām Latvijas skolām

Labiedarbi.lv 5.projektu konkursā jēkabpiliete Maija Kīne ieguva iespēju izdot dziesmu grāmatu bērniem un jauniešiem – "Dzimis Latvijā". 5765 balsis lielais sabiedrības atbalsts projekta pieteicējai nodrošināja 4.vietu konkursā un 1950 latus dziesmu krājuma izdošanai un dāvināšanai visām Latvijas vispārizglītojošām skolām, kur tas būs pieejams gan skolotājiem, gan skolēniem.


Projekta pieteikumā Maija Kīne norādīja, ka jaunu zināšanu gūšanas, savu prasmju un spēju attīstīšanas procesā liela nozīme ir skolā esošajiem resursiem un pieejamajiem mācību līdzekļiem. Lai bagātinātu muzikālo repertuāru, tā izvēles un apguves iespējas, projekta autore Labiedarbi.lv projektu konkursam piedāvāja izdot dziesmu krājumu bērniem un jauniešiem ,,Dzimis Latvijā". Dziesmu krājumā ,,Dzimis Latvijā" ir publicētas dziesmas jauktajiem koriem, ansambļiem, solistiem; ar pavadījumu un bez tā; ar pievienotiem akordiem ģitārai, akordeonam. Grāmata var noderēt gan muzicēšanai skolā, gan arī ārpus tās - savu draugu pulkā, ģimenes lokā.


Maija Kīne saka lielu paldies visiem projekta atbalstītājiem: "Labās lietas, ko mēs veicam, vienalga, lielas vai mazas - nepazūd. Man prieks par cilvēkiem, kuri atbalsta labas ieceres, tieši viņi palīdz tām īstenoties. Šobrīd, krīzes laikā, visgrūtāk ir tieši bērniem. Dziesma dod prieku, dziesma cilvēku bagātina, izglīto, rosina uz labo."


Dziesmu tekstu autori ir gan sabiedrībā populāri dzejnieki, gan jauni talanti: Leontīne Apšeniece, Kornēlija Apškrūma, Inta Driķe, Ārija Elksne, Īrisa Hartmane, Nikolajs Kalniņš, Vitauts Ļūdēns, Guntars Račs u.c., mūzikas autore ir Krustpils pamatskolas un Arvīda Žilinska Jēkabpils mūzikas skolas skolotāja Maija Kīne. Viņas dziesmas regulāri skan gan dažādos konkursos un koncertos visā Latvijā. 2007.gadā tika izdots Maijas Kīnes pirmais dziesmu krājums ,,Dvēsele, dziedi", 2008.gadā - ,,Esmu klāt".


Šis projekts 55 pieteikumu konkurencē iekļuva Labiedarbi.lv projektu konkursa otrajā kārtā, un sacentās ar 14 citiem projektiem par sabiedrības atbalstu projektam un finansiālu atbalstu tā īstenošanai. Septembra projektu konkursa kopējais finansējuma fonds bija 8783,5 lati. Tas, cik daudz projektu iegūs finansiālu atbalstu, ir atkarīgs no tā, cik liels finansējums nepieciešams, lai realizētu projektus ar augstāko balsu skaitu.


Par Labiedarbi.lv


Labiedarbi.lv ir SMScredit.lv un Draugiem.lv sadarbības rezultāts – labdarības projekts ar mērķi finansiāli un mantiski atbalstīt Latvijas iedzīvotāju personīgās attīstības un profesionālās izaugsmes iespējas. Labiedarbi.lv ir interaktīvs ikmēneša projektu konkurss, kurā piedalīties vai līdzdarboties var ikviens interneta lietotājs. Tā ideja ir nodrošināt iespēju talantīgiem, apdāvinātiem, ideju bagātiem, apņēmīgiem un uz izaugsmi orientētiem Latvijas iedzīvotājiem viegli un ātri saņemt finansiālu atbalstu viņu individuālo mērķu sasniegšanā. Viens projektu pieteikums var pretendēt uz līdz pat 2000 Ls lielu finansiālu atbalstu. Kopējais konkursa ikmēneša finansējuma fonds ir mainīgs, to veido īstermiņa aizdevumu tirgus līdera SMScredit.lv ikmēneša ziedojums 0.50Ls apmērā no katra uzņēmuma izsniegtā aizdevuma iepriekšējā mēnesī.


Sīkāka informācija par projektu:
http://www.labiedarbi.lv/lv/rezultati/dziesmu-krajums-dzimis-latvija-davana-visam-latvijas-visparizglitojosam-skolam.html

Sīkāka informācija par Labiedarbi.lv:

www.labiedarbi.lv vai www.draugiem.lv/special/labiedarbi/
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties