Iznācis jaunākais žurnāla "Foto Kvartāls" numurs

Katrīna Teivāne, 09.08.2010., 09:48

Iznācis jaunākais žurnāla "Foto Kvartāls" numurs – Nr. 4(24), 2010. gada augusts – septembris.

Iznācis jaunākais žurnāla "Foto Kvartāls" numursJaunākajā "Foto Kvartāla" numurā:

Nodaļā "Jaunums" ar sevi iepazīstina jaunie fotogrāfi – šoreiz Līga Spunde un Emīls Desjatņikovs.


Pirmo reizi "Foto Kvartālā" jauna nodaļa "Izglītība un prakse". Tajā aplūkosim ar fotomākslas izglītību saistītus jautājumus un analizēsim aktuālas norises fotogrāfijas jomā Latvijā un pasaulē. Šajā numurā Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas ISSP organizatore Baiba Tetere sarunā ar ASV, Latvijas un Krievijas ekspertiem atklāj iespējas, ko sniedz fotogrāfijas izglītība tiešsaistē. Amerikāņu māksliniece Džila Kellija intervijā vēsta par nesen realizēto Latvijas un ASV fotogrāfijas studentu sadarbības projektu "ASV – Latvija. Kultūras uztvere". Pievēršoties amatieru foto un tā izplatībai internetā, piedāvājam sarunu ar Fotosiena.lv veidotāju Mārtiņu Vanagu un ieskatāmies "Delfi foto" un Nordea fotokonkursa "Pavasaris Latvijā 2010" aizkulisēs. Fotomāksliniece Doroteja Lancmane pievēršas fotomākslas tirgus situācijai Latvijā un pasaulē.


"Vienkāršības iespaids ir mānīgs, tā ir tikai virspuse", tā mākslas vēsturniece Iliana Veinberga rakstu sērijā "20. gadsimta mantojums" par foto un kino entuziastu Jāzepu Loņko. Kinorežisore Ilona Brūvere ielūkojas izcilā amerikāņu fotogrāfa Ērvinga Penna elegances caurstrāvotajā daiļradē. Fotogrāfe un mākslas zinātniece Jekaterina Vikuļina piedāvā interviju ar krievu fotogrāfijas klasiķi Aleksandru Sļusarevu. Helmuta Ņūtona fonda Berlīnē kurators Matiass Hārders atklāj noslēpumainās fotogrāfes Alises Springsas personību.


Nodaļā "21. gadsimts" ekskluzīva intervija ar fotogrāfu Valtu Kleinu. Sarunā ar fotogrāfu un fotogrāfijas pētnieku Arni Balčus Valts Kleins stāsta par savu laika izjūtu, darbību komerciālajā foto, kā arī savu jaunāko darbu sēriju "Patiesība un meli", kas skatāma Cēsu mākslas festivālā. "Foto Kvartāls" iepazīstina ar lietuviešu fotogrāfu un festivāla Kaunas Photo organizētāju Mindaugu Kavaļausku. Šarlote Nordstrēma aicinājusi uz sarunu zviedru fotogrāfu Matsu Eriksonu, kurš pērta modernisma arhitektūru kā utopisku vīziju. Savukārt vācu mākslinieks Johens Lemperts, pēc izglītības biologs, savās melnbaltajās fotogrāfijās pārsteidzošā un intīmā veidā atklāj pilsētnieka skatienam neievērojamus notikumus paralēlajā – augu un dzīvnieku pasaulē.


Fotomākslas aktualitāšu pārskatā – ziņas no Lodzas un Krakovas fotofestivāliem un latviešu autoru panākumiem, svarīgākais par septembrī gaidāmo foto un video gadatirgu Photokina, kā arī ieskats mākslinieces Līgas Sakses fotodarbu ekspozīcijā Latvijas Fotogrāfijas muzejā.


Mūsdienu fotogrāfijas izstāžu telpa "kim? / FK galerija" ielūdz uz Ievas Epneres personālizstādi "Zaļā zeme", kas tiks atklāta "Baltajā naktī" 4. septembrī.
Noslēgumā – recenzijas par Ivetas Vaivodes un Aleksandra Gronska fotogrāfiju izstādi Terminus un Raimo Lielbrieža personālizstādi "Melnbaltā pietura", kā arī augustā un septembrī skatāmo fotoizstāžu izlase.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties