Dzejas dienu programma nedēļas nogalei

Laura Leimane, 10.09.2010., 18:27

Dzejas dienu 2010 pasākumu maratons turpinās – šās nedēļas nogales programmas piedāvājums būs interesants gan tiem, kuri paši iemēģina roku dzejas rakstīšanā, gan tiem, kuri labprātāk izvēlas baudīt profesionāļu sniegumu.

Dzejas dienu programma nedēļas nogaleiVisus gribētājus aicinām piedalīties Tankas un sadarbības dzejas (collaborative poetry) darbnīcā, kas notiks 11.septembrī no plkst. 14.00 līdz 17.00, KIM? telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12/1. Dzejas meistardarbnīcu vadīs japāņu dzejnieces Mari Konno, Joko Danno un Kjong Mi Parka (Mari Konno, Yoko Danno, Kyong Mi Park) un amerikāņu dzejnieks Džeimss Hopkinss (James C.Hopkins). Radošās darbnīcas ietvaros autori sniegs teorētisku ievadu par tanku un sadarbības dzejas rakstīšanu, un ikvienam dalībniekam būs iespēja arī pašam iemēģināt roku dzejošanā. Dalībnieki vēl var pieteikties, nosūtot pieteikumu e-pastā dzejasdienas@hotmail.com.


Dzejas dienas svinēs arī Ventspils. Sestdien, 11.septembrī, plkst. 17.00 Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā, Annas ielā 13, jau otro reizi notiks VRTM un Ventspils domes balvas Sudraba tintnīca pasniegšana. Balva tiek pasniegta par izcilu darbu oriģinālprozā, dzejā un arī par tulkojumu, kas divu gadu laikā tapis Ventspils Mājā. Tiks piešķirtas arī divas izcilības stipendijas.


(Sk. http://www.ventspilszinas.lv/lv/zinas/kultura/2010/08/12/pasniegs-sudraba-tintnica-un-izcilibas-stipendijas)


Bet Rīgā plkst. 18.00 KIM? telpās Spīķeros notiks Ārvalstu dzejnieku lasījumi, kuros piedalīsies Dzejas dienu apmeklētājiem jau zināmās japāņu dzejnieces – Mari Konno un Kjong Mi Parka.


Svētdien, 12.septembrī, rīts iesāksies ar pastaigu radošā gaisotnē. Plkst. 12.00 ar satikšanos 33.maršruta autobusa pieturā Skola sāksies ikgadējais Ceļojums ar dzejniekiem. Šoreiz – pa Kundziņsalu. Iesim krustu šķērsu pa šo skaisto, noslēpumaino salu un klausīsimies dzeju. Iesim gar dzelzceļa sliedēm, pa pļavām, krūmiem, brikšņiem, gar mazām piepilsētas mājiņām, skolu un ostas vārtiem. Ceļojuma noslēgumā paredzēts dzejas brīvais mikrofons un pārsteigums. Pasākumā piedalīsies Anna Auziņa, Rihards Bargais, Ingmāra Balode, Inga Gaile, Artis Ostups, Marts Pujāts, Jānis Rokpelnis, Arvis Viguls, Andris Zeibots u.c.


Vakara pusē, plkst. 18.00, nāks jau nākamie Ārvalstu dzejnieku lasījumi – šoreiz META-KAFE telpās Spīķeros, Maskavas ielā 12/1. Savu dzeju pasākumā lasīs japāņu dzejniece Joko Danno un Džeimss Hopkinss no ASV.


Nedēļas izskaņā – svētdien, plkst. 20.30 Ventspils Rakstnieku un tulkotāju mājā gaidāms Starptautisks dzejas vakars. Ar dzejas lasījumiem uzstāsies Liāna Langa, Nora Ikstena, Edvīns Raups, Uldis Bērziņš, Artūrs Punte, Semjons Haņins un Sergejs Timofejevs.


Uzsākot jaunu nedēļu, 13.septembrī plkst. 18:00 O.Vācieša memoriālajā muzejā, O.Vācieša ielā 19, savus dzejas krājumus vienlaikus vērs vaļā septiņi autori, kam grāmatas iznākušas gada laikā kopš iepriekšējām Dzejas dienām. Klausītājiem būs iespēja ieraudzīt dzejas gada šķērsgriezumu visā tā savdabībā, dažādībā un kopsakarībās. Lasītāji būs Jānis Rokpelnis, Maira Asare, Matiass Knolls, Pēters Brūveris, Alise Zariņa, Jānis Hvoinskis un Andris Zeibots. Pasākumu vadīs Ronalds Briedis.


Brīvdienās, 11. un 12.septembrī, no plkst. 11.00 līdz 19.00 Esplanādē darbosies jau ierastā un zināmā grāmatu maiņas telts Nāc un iemaini pret īsto! Akcijas laikā ikviens tiek aicināts atnest savas jau izlasītās grāmatas un bez maksas iemainīt pret citām, vēl labākām. Grāmatu maiņas akcijā var piedalīties ar jebkuru grāmatu, neatkarīgi no valodas, izdošanas gada un cenas, galvenā vērtība – saturs.

Sīkākas ziņas par Dzejas dienu 2010 pasākumiem meklējiet mājaslapā www.dzejasdienas.lv. Dalība visos pasākumos ir bez maksas.
 


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
endo, 11.09.2010. 09:18:51
Komentāra reitings: 0

pastaiga pa kundzinsalu varetu but incanta :)

endo, 12.09.2010. 12:25:30
Komentāra reitings: 0

jap bija feini brist pa tiem džungļiem un perversais Rihards Bargais ar zāģa fonu :D

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


ienāktreģistrēties