Dzejas diena Brīvdabas muzejā

Igors Ziemelis, 09.09.2015., 11:46

Šo svētdien, 13. septembrī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 12.00 līdz plkst. 19.00 uz Dārza svētkiem ielūdz dzejnieki Rainis un Aspazija.

Dzejas diena Brīvdabas muzejāLatvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, sekojot un iekļaujoties Latvijas mūsdienu kultūras dzīvē, rīko Dzejas dienas dārza ballīti muzeja Jaunsaimniecībā, kas iecerēta kā viegls atpūtas un izklaides pasākums ar zināmu humora piedevu.

Mājas saimnieki Rainis un Aspazija (atveido aktieri) rīko modīgus dārza svētkus ar 30-o gadu uzkodām no Eiropas un tradicionāliem dzērieniem no Latvijas. Ir paredzēta arī "kultūras programma" ar vēsturisku priekšlasījumu par Agrāro reformu - jauno ekonomisko modeli (muzeja vēsturnieka Ata Artmaņa priekšlasījums) un brīvām diskusijām par sieviešu tiesībām (un pienākumiem).

"Dārza svētkos" dzeju lasīs gan paši "gaviļnieki", gan viņu viesi – Amanda Aizpuriete, Daina Sirmā, Laima Mūrniece, Jānis Vādons un Māris Salējs. Par atmosfēru saviesīgajā daļā rūpēsies kapela "Hāgenskalna muzikanti" ar 30-to gadu latviešu mūziku. Darbosies bufete.

Tuvējās sētās varēs iepazīties ar vērpjamo ratiņu dreijāšanas darbnīcu, audējas darbnīcu - māju, podnieka darbnīcu un ieskatīties Pakalnu vējdzirnavās.

Ieeja Brīvdabas muzejā: Brīvdabas iela 21. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 30.09.) pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas, 1.42 € skolēniem, 2.13 € studentiem, 2.85 € pensionāriem, 4.27 € pieaugušajiem, 8.54 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta. Pie Rietumu vārtiem – bezmaksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties