Tas uz kā spēlēju, raksts nr.4

Jānis Altmanis, 22.09.2010., 07:23

Jaunumi un padarītais manā mūzikas virtuvē.

Pašlaik mans pedāļu slēgums ir šāds:

Ziemā iegādājos divus ZCat firmas pedāļus Poly-Octaver 2 un Cat Drive. Skan ļoti labi, vienīgie mīnusi, ka elektrības ieeja varēja būt tā kā Boss firmai pedāļa galā nevis sānos un uzraksti uz pedāļa varēja būt labāk uzklāti, jo pa šo laiku jau nobružājušies nost.

Poly-Octaver 2 ar tīro izeju (true bypass) līdzīgs Micro POG pedālim, ko sākotnēji gribēju pirkt, bet kad ieraudzīju ZCat Poly-Octaver 2 sapratu, ka šis pedālis ir tas ko meklēju. Atsķirībā no Micro POG šim pedālim ir atsevišķi vēl Reverb un Chorus funkcijas, kas man ļoti bieži noder, vienīgā problēma rodas ar skaņas atpalikšanu vienā regulācijas pozīcijā, bet īpaši tas man netraucē.

Cat Drive analogs zāģis ar tīro izeju. Grūti ko teikt par šo pedāli, pašiem jau jādzird, bet Boss firmas Super Overdrive, Overdrive vai Blues Drive nestāv klāt, šis ir tāds zemāks, ne tik ass, ne tik kokains zāģis ar drusk siltāku skaņu, ļoti feins skanējums.

Pats sev esmu uztaisījis Colorsound Overdriver, LPB-1 Booster, Roland AD-50 Double-Beat Fuzz, Booster 2.5, bet šo pedāli pārtaisīju uz citu. Pašlaik plānā ir vēl uztaisīt pāris pedāļus, bet par tiem nedaudz vēlāk.

Parēķināju, ka jau sāku ieekonomēt naudu uz vadiem- nepērku vairs veikalā, bet gan pats lodēju. Pašlaik jau tīri veikli sanāk arī salodēt elektrības zirneklīti.

Pedāļus joprojām spēju pabarot ar 3 Boss 200mA adapteriem. Kopā uz visiem pedāļiem pašlaik nepieciešami +/- 574mA, bet plānoju uztaisīt 1A adapteri ar ko turpmāk visu varēs droši pabarot.

Ģitāru ziņā pa šo laiku atjaunoju visu oriģinālu Musima Deluxe 25k un Jolana Special ģitārām. Jolana Special ģitārai vēl izdevās dabūt Jolana Rubin grifu, kas izskatās daudz smukāk kopā ar ģitāras korpusu nekā oriģinālais Special grifs.

Jolana SpecialCik ir patestēta skaņa Musima Deluxe 25k ģitāra protams nav nekas spīdošs, grifs kā pagale, skaņu nianses arī tādas nuuuu, vairāk šī ģitāra man noder smuki nolikta pie sienas.

Jolana Special gan mani labi pārsteidza ar skaņu! Nebiju gaidījis, ka skaņa būs pat ok laba + ļoti laba ideja bija katram skaņu noņēmējam pielikt savu poci un vienu poci atstāt kā kopīgo skaļumu, attiecīgi ar šiem 4 počiem var noregulēt skaņu pilnīgi kā vēlies - basīgāku, vidi lai vairāk, vai riktīgi asu.

Kā man gāja pa pastu pārsūtot ģitāru? Iepriekš bija lieka Jolana Tornado ģitāra, ko pārdevu uz Azarbaidžānu vienam cilvēkam, aizsūtiju pa parasto pastu, nekādas problēmas, 3 nedēļas un ģitāra bija pie jaunā īpašnieka. Tagad bija viena lieka Jolana Special ģitāra, ko arī pārdevu šim pašam cilvēkam. Viņiem tur esot grupa kas spēlē viņu tautu mūziku un speciāli vajag šādu modeļu vecās ģitāras, lai būtu tas skanējums kā agrākos laikos. Bet šoreiz sūtot pa pastu paciņa pazuda.

Izstāstīšu īsumā - izsūtiju marta sākumā, paciņu saņēma jūlijā pēc ilgām domstarpībām ar pastu, jo redz nez kāpēc paciņu bija jāatmuito, ko nemaz nevajadzējaBroken Jolana Special - 3 mēnešus ģitāra nostāvēja muitā, bet ziņu, ka jāatmuito cilvēks tā arī nesaņēma, un paciņai tika uzlikts cits nummurs, ko arī nekad nedara, beigās kad ģitāru saņēma Azarbaidžānā tai bija lauzts grifs. Īsāk sakot, šie atvēruši manu iepakoto ģitāru, nez kādā veidā salauzuši grifu, salikuši atpakaļ, nomainījuši paziņas nr., lai nevar atrast paciņu, nolikuši muitā un viss + visam klāt ir pasta ideoloģija - pasts pazaudē manu sūtīto paciņu - man pašam ir jāmaksā viņiem, lai viņi meklētu pazaudēto paciņu, vnk bļ*. Pēc 2 nedēļu čakara un izmeklēšanas paciņa atradās un ģitāru jaunais īpašnieks saņēma, tikai ar lauztu grifu.

Paciņu biju iepakojis kā nākas + ja tika šādi salauzts grifs (ja pēc viņu teiktā neviens paku nebija taisījis vaļā), tad arī visam korpusam pēc šāda trieciena bija jābūt lupatās, bet korpuss bija neskarts, tas nozīmē, ka viņi atvēruši paciņu, izpakojuši grifu, kaut ko darot salauzuši un tad centušies noslēpt.

Pedāļu kasti vēl joprojām neesmu sācis taisīt, skices ir, bet skatos, ka ik pa pus gadu šīs skices mainās. Pašlaik jau it kā ir palicis pēdējais variants skicei, tā kā varētu jau sākt ko taisīt. Jāpagaida pagaidām vēl pus gads un ja tad nekas būtiski nemainīsies, tad jāķeras klāt. Ja būtu uztaisījis pirms gada pedāļu kasti, tā vairs īsti nekam nederētu, jo no dažiem pedāļiem esmu atteicies, dažas idejas mainījušās par izkārtojumu un funkcionalitāti, un daži pedāļi ir nākuši klāt, bet visu vajag kārtīgi vispirms izplānot.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties