Kā mēs VOX Tone Bender atjaunojām

Jānis Altmanis, 13.03.2011., 08:33

Ulda F. rokās nonāca vecs VOX Tone Bender pedālis, diemžēl neejošs, tad nu nogādāja man, lai apskatos vai ko varētu glābt no pedāļa.

Skaņa youtubā, shēma googlē. Kopēšanas un pārpublicēšanas tiesību dēļ shēmu nepublicēju šeit.

Pēc korpusa spriežot pedālis ir izzīvojis garu un smagu vēsturi, korpuss attiecīgi oldschool laikiem atbilstošs no kārtīga metāla un diezgan smags. Diemžēl pedālim laika gaitā tās iepriekšējie īpašnieki ir daudz ko pārlodējuši - kondensatori mainīti, viens pat bij 150000pF ielikts, rezistori mainīti, arī tranzistori izskatās, ka ir tikuši mainīti, jo saņemšanas mirklī bija iekšā AC107 un OC76, kas ir analogie varianti priekš SFT337 un SFT363E tranzistoriem. Agrāk jau nebija īpaša izvēle detaļām līdz ar to lodēja iekšā, kas bija pieejams, lai tik pedālis darbotos.

VOX Tone Bender

Tā kā nebija nekāda garantija veco detaļu kalpošanas ilgumam un stabilitātei tika nolemts taisīt jaunu pcb un visu balstīt uz abiem esošajiem traņiem, kas attiecīgi no visa pārējā bija ejošā kārtībā.

VOX Tone Bender

Faktiski no visa oriģināla palika kastīte un traņi - vecās ieejas bija lētie ķīniešu ražojumi, elektrības ieeja nebija, potenciometri čarkstēja uz katru pieskārienu, vadi no vairākkārtīgām pārlodēšanām bija īsi un no vecuma cieti, bija saglabājusies tikai viena potenciometra uzmava, lai ieslēgtu/izslēgtu pedāli bija ievietota vecā krievu laiku poga. Tika sagādātas jaunas, kvalitatīvas detaļas un viss nomainīts, lai VOXs iegūtu otro skaņas elpu!

VOX Tone Bender

Draivs pamatā patīkams, kā jau Tone Benderam pienākas, kādreiz gribētos uztaisīt vēl vienu pedāli izmantojot SFT337 un SFT363E, lai sajustu atšķirību starp oriģinālajiem un analogiem. Kā arī pārskatot entās Tone Bender pārveidoto shēmu versijas tas šķiet starp ģitāristiem ir bijis arī viens no populārākajiem pedāļiem. Protams šim pedālim izmanotju oriģinālo shēmu bez pārveidojumiem un papildinājumiem.

Uldis F. nofotografēja fināla rezultātu.

VOX Tone Bender

VOX Tone Bender


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties