Kā mēs Velleman Voice Changer MK171 taisījām

Jānis Altmanis, 06.08.2011., 17:58

Vienu vakaru man uzzvana Gatis Mūrnieks un saka, ka šim vajag verķi kas pārveido cilvēka balsi uz robota balsi - vai es varu tādu uztaisīt un pēc iespējas ātrāk? Khe, mierīgi!

Šiem tur OKartes reklāma ar 5 zaļām maskām, cilvēks uzvelk masku, bet, kad runā vajag, lai balss skan kā robotam. Principā kā šajā reklāmas video.

Visam jābūt pēc iespējas mazākam, jo jāievieto plate ar detaļām + mikrofons + skaļrunis maskā! Sākumā bija doma taisīt celiņus uz plates pašam, bet tā kā darba termiņi Gatim spieda uz papēžiem nolēmu lieki neekonomēt uz detaļām un atradu izeju pasūtot Velleman firmas MK171 komplektus. Pasūtījām 7 gabalus, lai drošs paliek drošs, ja nu kāda tiek nejauši reklāmu procesā sabojāta, tad ir ko ielikt vietā kamēr sabojāto salaboju.

OKartes 5 maskas

Tā kā pašam darbs ar virsstundām Tieto no 08:00 līdz 21:00, tad sestdien un svētdien dabūju kārtīgi pasvīst ar šo projektiņu, bet kā jau domāju - pirmo uztaisīju palēnām visu iepazīstot, pēc tam jau aizgāja lodēšana kā pa konveijeru. Paspēju sajusties pat kā ķīnietis, kurš lodē savā 2x2 kvadrātmetru dzīvoklītī Nokias kopijas, tamagoči vai hu**tsu. :D

Velleman Voice Changer MK171

Par pašu procesu runājot, mikreņu ielikņi varēja būt kvalitatīvāki, pirmos ieliku, bet pēc tam vairs nelodēju, ir slikta pieredze ar viņiem, mikrofonu uz plates likt ir bezjēdzīgi, jo fonē (principā tas fonē un atrod pašierosināšanos no visa, kas ir apkārt!), bet plate pa smuko, izdomāts arī viss kompakti un ērti, ja vēl savlaicīgi būtu no Vācijas atsūtījies jaunais lodāmurs, tad vispār būtu peeeerfekti!

Velleman Voice Changer MK171

Protams, tas jau nebūtu interesanti ja ar šitiem verķiem nepaspēlētos drusk saistībā ar ģitāru! Ņemam mikrofonu nost, liekam ieeju, ņemam skaļruni nost, liekam izeju, slēdzam klāt giču un kombi un aidā! Kādu laiku paspēlēties bija interesanti, bet verķis baigi trokšņains un īsti izmantojams ar ģitāru nav, protams, man nepiekritīs trokņu mūzikas piekritēji, viņiem šis verķis labi noderētu, visko mistisku var dabūt no tā ārā.

Velleman Voice Changer MK171

Pēc tam kad salodēju visu gatavu tālāko darbu turpināja Mūrnieka tēvs, ievietoja kastītēs plates, veidoja skaļrunim korpusu, te nedaudz no rezultāta.

 

Velleman Voice Changer MK171

Tumbiņa un mikrofons pieslēdzas ar banāniņu štekeriem, pie tiem ieslēgšanas/izslēgšanas slēdzis, sānos skaļuma potenciometrs. Pati kastīte piestiprinās pie siksnas, tumbiņa tiek pakārta kaklā, lai atrastos apmēram vēdera apvidū.

 

Velleman Voice Changer MK171

 

Velleman Voice Changer MK171

Procesā parādījās problēma ar mikrofonu - pārāk jūtīgs, kaut gan trimpots nogriezts uz nulli, tika piemeklēts attiecīgs rezistors un jūtība samazināta.

Reklāmas procesā balss pārveidotāji tika vēl slēgti klāt pie mikrofoniem TV un radio, un kur tik vēl ne. Jāatzīst, atkal viens no interesantākajiem projektiem.

 

 

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
porn

Enrique

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal


ienāktreģistrēties