Kā mēs Tremulus Lune taisījām

Jānis Altmanis, 26.04.2011., 14:26

Tā kā Boss Tremolo pedālis bija liela vilšanās meklēju kādu tremolo ko pats varētu uztaisīt.

Fuzz Central lapā uzgāju Tremulus Lune pedāli, paklausoties kā pedālis skan un ko no tā var dabūt ārā sapratu, ka ir atrasts īstais. Shēmu un pcb ņēmu no tonepad.

Tremulus Lune

Prieks, ka izdevās ievietot visu mazajā kastītē. Vienīgi nākamo tremolo kad taisītu 50k trimpot vietā liktu potenciometru, citi taisot arī likuši ārā, parasti apzīmē kā Gain. Šim pedālim nav slēdzis ar Ramp up un Ramp down, bet šo visu lai ievietotu nāktos taisīt lielākā kastītē.

Tremulus Lune

Zaļā LED uzrāda vai pedālis ir ieslēgts vai nē, sarkanā - uzrāda tremolo ātrumu, tā to vēlējās pedāļa īpašnieks Uldis F. kā arī Ulda ziņā tiek atstāts pedāļa izskats un potenciometru uzmavas.

Tā kā esmu spēlējis tikai ar Boss firmas Tremolo pedāli nemācēšu pateikt vai ir labāks par citu firmu tremolo pedāļiem, bet šis pedālis ir noteikti daudz labāks par Boss Tremolo.

Testējot pedāli likās, ka nav neviena nianse kuru nevarētu šim tremolo uzregulēt, ar Smooth un Depth var uzregulēt ļoti vieglu un maigu tremolo, bet noņemot tos nost var iegūt tādu kokaini cietu tremolo, kā ar nazi nogrieztu. Te nu var saregulēt tremolo pēc jebkuras gaumes un nepieciešamības. No desmit zvaigznēm jādod visas 10 šim pedālim.

Kā mēs Armanda A. (Aughsejā) Tremulus Lune taisījām

Kā jau vienmēr Aughējais izdomās ko traku un problemātisku taisīt, tad nu tapa arī šis pedālis, bet jāatzīst līdz ar to arī viens no interesantākajiem projektiem ko nācies taisīt!

Tremulus Lune

Lielākās grūtības bija 6 potenciometru iedabūšanu mazajā kastītē + tie jāievieto kopā ar pedāļa augšgalā plānoto ieeju un izeju. Ieejas, izejas ligzdas nācās kārtīgi pieslīpēt, izmantoju Neutrik dzelzs ligzdas, bet beigās piefiksēju, ka varētu arī likt plastmasas izolētās ligzdas, vienīgi tad milimetru milimetros jābūt precizitātei, drusk šķībi aizietu urbis un ligzda vairs nederētu un traucētu potenciometriem vai nevarētu pieskrūvēt korpusa vāciņu. 3PDT pogu nedaudz uz leju pārvietoju, komponentes nācās likt tā, lai netraucētu divām LED un Ramp Up/Down slēdzim. Korpusa vāciņu nācās pie ieejas un izejas ligzdām pieslīpēt. Un beigu darbs bija vadus savietot kastītē, lai pašu pcb varētu dabūt iekšā. Kā vienmēr pcb turās klāt pie 3PDT.

Atšķirībā no Ulda F. Tremulus pedāļa, šim variantam neliku trimpotu, bet gan potenciometru tāpēc ir 6 potenciometri šoreiz.

Ja kāds vēlreiz piedāvātu savietot šo visu mazajā kastītē kārtīgi iepriekš padomātu vēl, pamatīgs darbs bija.

Tremulus Lune

Pedāļa tālākais izskats un dizains Augshējā rīcībā ko apskatīt var viņa blogā, bet pāris bildes te.

 

Tremulus Lune

 

Tremulus Lune

 

 

Kā mēs Ingara B. Tremulus Lune taisījām

Lūk tad arī Ingars tika pie sava Tremulus.

Kā mēs Ingara B. Tremulus Lune taisījām

Ingara tremolo pedālim ir arī atrsisināta problēma ar tikšķēšanu! Palasīju vairākus forumus, bet šajā lapā atradu pāris labas idejas ko varētu izmēģināt. Principā visa tikšķēšana slēpjās 0.01uF kondensatorā, to nomainīju uz 0.022uF un tikšēšana pazuda. Uz saregulētas lielas amplitūdas var vēl knapi dzirdēt mazu tikšēšanu, bet tik liela apmlitūda netiks nekad izmantota tā kā labāk nelikt lielāku kondensatoru. 

Kā mēs Ingara B. Tremulus Lune taisījām

Tagad laikam beidzot varēšu piķerties arī sava tremolo izveidē he.

Kā es sev Tremulus Lune taisīju

Īsti jau nav ko tur daudz vairs rakstīt, pedālis super, prieks, ka beidzot man pašam sev sanāca laiks uztaisīt tremulus he, izkārtojumu gan šoreiz gribējās tādu drusku savādāku, lai nav visiem vienādi, tāpēc radās šāds izkārtojumus. Sarkanā LED - temps, otra LED ieslēgt/izslēgt - balta. Tap tempo būtu ļoti nepieciešams, ar laiku redzēs varbūt parādīsies kāds variants.

Tremulus Lune


3 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Augšējais, 27.04.2011. 07:41:02 (ip:194.197.79.18)
Komentāra reitings: 0

super verķis būs Uldim F.! :)

jānis, 27.04.2011. 11:15:59
Komentāra reitings: 0

Tev jau arī, kad pie detaļām tikšu. :)

uldisf (uldisf@btv.lv), 12.09.2011. 10:42:38 (ip:212.93.105.97)
Komentāra reitings: 0

Smalks verķis. Lietoju to kombinācijā ar citiem pedāļiem un lampu pastiprinātāju. Izdevās imitēt 60 gadu analogo skaņu un izmantot spēlējot atsevišķus Ventures izpildītos gabalus, kuri bez Tremolo vienkārši neskan. Varu droši apgalvot, ka veikalā pirktie ir tikai rotaļlietas salīdzinot ar šo.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra

sex

Thaddeus


ienāktreģistrēties