Kā mēs Noisy Cricket taisījām

Jānis Altmanis (artemijs), 09.09.2010., 18:18

Bija nepieciešams maziņš kombītis, ko paņemt līdz braucienā ar fūri - maziņš, viegls, darbojas ar kronu un lai arī skan labi!

No visām shēmām, ko google.lv piedāvāja izvēlējāmies Noisy Cricket, ko uzbūvējis Beavisaudio.com, re kur viss projekts PDF failā kā arī apraksts!

Paklausoties vēl youtube video sapratām, ka jātaisa ir tieši šis!

Mājās bija saglabājušās divas radio tumbiņas, ja nemaldos no radio "Daugava", tādus varēja vairākus gadus atpakaļ dabūt ja pasūtija kaut kādu žurnālu uz gadu, tad radio deva par brīvu. Zinājām, ka kādreiz noderēs.

Noisy Cricket

Tā kā vietas tumbiņās ir diezgan pamaz, tad visu centāmies pārdomāt un vēl ievietot kronu tajā. Potenciometru ņēmām ar iespēju, ka ja to pagriež pulksteņa rādītāja virzienā tas arī ieslēdz strāvu līdz ar to nevajag atsevišņu pogu ar ko ieslēgt kombīti, tā teikt divi vienā. Ieslēdzot kombīti iedegas zaļā gaismas diode, bet ieslēdzot "Grit" slēdzi zāģim - iedegas sarkanā diode klāt.

Noisy Cricket

Bet tā kā bija vēl viena tumbiņa izdomājām, ka tā arī jāizmanto un jāliek tā zem šī kombīša! Pašas par sevi tumbiņas ļoti vieglas tāpēc saprotams, ka tās viena uz otras stabili nestāvēs + otra tumbiņa jāpieslēdz pie pirmās, lai  skanētu! Vadus atsevišķi likt galīgi negribējās, - nav ērti un liekas problēmas, tad nu radās ideja likt starp abām tumbiņām ieeju ar adatiņām - ieeja vienā tumbiņā, bet štekeris otrā, ja abas saliek kopā tās turēsies stabili + izmantot adatiņu štekeri kā saslēdzēju, kas piegādās strāvu un skaņu.

Noisy Cricket

Ja nepieciešams var spēlēt kombīti vienu pašu vai arī pieslēgt klāt arī otru! Beigās arī uztaisījām paši gumijas kājiņas abām tumbiņām, lai stabilāks pamats.

Noisy Cricket

Skaņas ziņā tumbiņas velk tīri ok! Toņa potenciometru nelikām korpusā, jo īsti nebija vietas, tā vietā pielikām regulējamu 100k rezistoru, noregulējām toni un viss. Ja kādreiz vajadzēs pamainīt toni varēs atskrūvēt aizmuguri un pieregulēt pēc nepieciešamības.

P.S. Ja kādam mājās ir šādas tumbiņas un nav īsti nepieciešamas labprāt tās no Jums paņemšu/iemanīšu pret kādu alu/šokolādi/cits variants? :)


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
augshejais, 10.09.2010. 17:49:45 (ip:81.198.36.50)
Komentāra reitings: 0

nenormāli kruti!!! :D

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties