Kā mēs MXR Blue Box taisījām

Jānis Altmanis, 07.12.2011., 14:08

Var teikt jau sen viens no maniem mīļākajiem fūžoktāv pedāļiem.

Skaņa Youtube, shēma un pcb Tonepad.

Šķiet shēma, pcb un detaļas jau biju sagādājis pirms vairāk kā gada, bet uztaisīt dēļ lielās aizņemtības sanāca tikai tagad, bet nu, labāk vēlu nekā nekad.

Taisot pedāli jau parēdzēju divas lietas:

1) pedālim iekšā nāksies likt būstera shēmu, jo pedālis pats par sevi ir ļoti kluss, kam šis pedālis ir parasti to lieto kopā ar kādu būsteri vai eq, lai dabūtu viņu skaļāku,

2) vienmēr licies efekts pārāk basīgs, tāpēc apsvēru ideju par toņa potenciometru vai kādu citu risinājumu, lai toni varētu pieregulēt uz ne tik basīgu.

MXR Blue Box

 Lai pedāli padarītu skaļāku risinājumi bija iekšā klāt uztaisīt Zvex SHO efektu, LBP-1 būsteri vai Orange Squeezeri. Izmēģināju šos visu trīs variantus un paliku pie Orange Squeezer, bet līdz galam tomēr kaut kā man nepatika tā skaņa vēl. Tad atcerējos, ka nesen taisīju Brian May Treble būsteri, kas tieši noņem apakšas un skan tikai augšas. Uztaisīju, izmēģināju - darbojas! Tikai protams Treble būsteris noņēma ļoti daudz apakšas, līdz ar to pielāgoju šo shēmu savām vajadzīgām.

Gala rezultātā īsti neatradu nevienu būsteri kas skanētu tā ļoti labi kopā ar Blue Box, tāpēc pašlaik lietoju kopā ar Boss Eq. Meklējumi turpinās.

MXR Blue Box


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
porn

Enrique

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal


ienāktreģistrēties