Kā mēs Jolana Special atjaunojām

Jānis Altmanis (artemijs), 22.03.2010., 16:36

Laika gaitā iegādājos divas Jolana Special ģitāras, tad nu no divām sāku taisīt vienu!

Jolana Special tika ražota Čehijā 70to gadu sākumā. Dizaina pamatā palika tas pats 1963. gadā ražotais Jolana Tornado. Tornado modelis man arī bija, bet to pārdevu uz Azerbaidžānu caur sludinājumiem, jo šo gadu laikā nevarēju atrast un iegādāt nevienu citu šo modeli.

Jolana Special

Pirmo Special iegādājos ar oriģinālo grifu, otru ar Jolana Rubin grifu. Atstāju labāko korpusu, Jolana Rubin grifu, kas manuprāt izskatās labāk ar Special korpusu un pārlasīju visas pārējās oriģinālās un vislabāk saglabājušās detaļas.

Jolana Special ar Jolana Rubin grifu 

Jolana Rubin grifs

Tālāk jau nāca grifa tīrīšana, ģitāras baltās maliņas bija laika gaitā kļuvušas iedzeltenas, tas nācās ar nullīšu smilšpapīru smalki notīrīt, elektronikas salikšana.

Ar to elektoniku arī problēmas, jo nebija atrodama shēma, kā viss oriģināli bijis, tāpēc nolēmām darīt vienkāršāk - atstājām katram skaņu noņēmējam pa vienam potenciometram un ceturto potenciometru kā kopīgu skaļumu visam.

Jolana Special

 Jolana Special

Un lūk pēdējā bildē arī viss pabeigts. Arī tremolo kloķi izdevās sataisīt kā oriģināli agrākos laikos bijis. Kopumā sanāca apmēram 2 mēnešu darbs. Varbūt kādreiz atradīšu arī shēmu, kā bijis agrāk, tad iemetīšu te rakstu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties