Kā mēs Echo Base dileju taisījām

Jānis Altmanis, 22.04.2011., 17:37

Meklējot dileju sākumā bija doma taisīt Rebote Delay 2.5, bet palasot atsauksmes par Echo Base dileju sapratām, ka jātaisa ir Echo Base dilejs.

Shēmas un pcb var atrast diystomboksos, skaņa meklējama jūtūbā.

Faktiski viens no grūtākajiem pedāļiem ko nācies taisīt, detaļu daudz, 5 potenciometri - vadu daudz, vēl neskaidrības shēmā, vairākas uzlabotas versijas, vadu problēmas un kas tik vēl ne. Bet kopumā rezultāts kolosāls!

Echo Base

Noteikti jāuzslavē ir dileja buffered bypass! Nešķiet pilnīgi nekāda atšķirība starp tīro skaņu kas iet pa taisno kombī un bufera izeju, perfekti! Tādā ziņā Echo Base ieliek kārtīgu kloķi Boss firmas, Digitech un citiem dilejiem.

Interesanti viļņotu skaņu var iegūt ar Depth un Speed potenciometriem, kas labi noder dažādu psihedēlisku skaņu veidošanai.

Ja ir izvēle ieteicams vienmēr ņemt shēmu, kura ir "Verified", jo tomēr kad pedālis neiet un nevar atrast vainu iespējams cilvēks, kurš zīmējis celiņus vienkārši ir pieļāvis kādu kļūdu un tāpēc neiet pedālis.

Echo Base

Pašlaik nosaukumi uzrakstīti ar marķieri, jo vēl nav izlemts par pedāļa izskatu, un uzrakstiem. Viss vēl ir procesā! Pedālis tika taisīts Uldim F., bet sev taisot pedāli noteikti pievienošu slēdzi, kas palieliena dileja ilgumu un "waveshape" potenciometru. Kā arī atradu kā izveidot, lai LED lampiņa mirgo tempa ātrumā.

Ingara B. dilejs jau bija izaicinājums, pašlaik grūtākais projekts ko esmu veidojis, zemāk bilde.

Echo Base

Tātad, no augšējās kreisās puses - Volume, Feedback, Time, Depth, Speed, Wave, slēdži - Tails + slēdzis, kas ieslēdz/izslēdz modulāciju + modulāciju ieslēdzot zilā LED lampiņa mirgo modulācijas intensitātē + sarkanā LED mirgo attiecīgā dileja ātrumā.

Vadu mudžeklis pamatīgs, nerunājot par problēmām to visu savietot šāda izmēra kastītē, bet rezultāts super!

Piezīme sev/tiem kas taisa/taisīs LED  mirgošanu tempa ātrumā - nepieciešama atsevišķa barošana šai shēmas daļai, ko taisam ar 7805 tāpat kā pašam dilejam. Ja no paša dileja 7805 ņem 5V tad dilejs "klakšķ" attiecīgajā ātrumā, atsevišķa barošana šo lietu novērš.


4 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Jaaniic, 26.04.2011. 06:55:45 (ip:109.110.3.67)
Komentāra reitings: 0

Šitais būtu "MUST HAVE", ja viņam būtu vēl tap tempo :)

Augšējais, 26.04.2011. 07:29:27 (ip:194.197.79.18)
Komentāra reitings: 0

TAP tempo slēdzis nebūtu slikts jā, vieta uz šīs kastes tam ir, ja vien izvietotu fūtsvičus pa apakšējiem stūriem. :) Tad arī nevajadzētu to slēdzi, kas palielina delay "ilgumu", varētu ietapot ar kāju :))

Bet nu vispār izskatās labi pastrādāts ;)

jānis, 27.04.2011. 18:31:16
Komentāra reitings: 0

Pašam gan tap tempo nav īsti vajadzīgs, bet ja būs kāds info par tap tempo tad ievietošu te.

uldisf (uldisf@btv.lv), 12.09.2011. 10:49:45 (ip:212.93.105.97)
Komentāra reitings: 0

Tie kas saprot un jūt kas ir analogā skaņa, spēs novērtēt šo pedāli. Izmēģināju dažādus, MXR Carbon copy, Holy grail (tie bija labākie) un tad virkni Boss pedāļus (DD sērija) un Boss veco Analog delay. Šitas pedālis ir labāks. Taisnību sakot arī komplicētāks, jo ļoti jūtīgs uz regulāciju. Izmantoju to ļoti daudzpusīgi, jāsaka, ka tas ir mans slepenais ierocis, jo atradu tam negaidīti interesantu pielietojumu. Bet to nevēlos atklāt.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties