Kā mēs Brian May Treble Booster taisījām

Jānis Altmanis, 28.11.2011., 09:35

Principā Brian May Treble Booster ir ļoti tuvs Dallas Rangemaster pedālim, abi ar ļoti garu vēsturi un iecienīti starp solo ģitāristiem.

PCB un shēma nāca no General Guitar Gadgets, bet tur radās nesaprašana par detaļām, šo to var nelikt, šis tas par daudz, jebkurā gadījumā beigās pēc shēmas uzzīmēju savus celiņus, lai nerastos problēmas.

Google ir pilna ar pārveidotām šī būstera shēmām un pcb tā kā ir ko izvēlēties un eksperimentēt. Vislielākā eksperimentēšana sākas, kad domā kādu tranzistoru likt, forumi ir pilni ar informāciju ko citi ģitāristi ir izmēģinājuši un kā pedālis uzvedas ar attiecīgajiem tranzistoriem. Izlasot forumos atsauksmes sapratu, ka jāliek NTE161,ko pasūtījāmm Farnell, un trāpijām desmitniekā!

Brian May Treble Booster

Skaņa ir ar aigšām bagātīga un asa, bet tajā pašā laikā arī ļoti dzidra un kvalitatīva. Prinipā te var eksperimentēt ar dažnedažādiem tranzistoriem, citi bija likuši par 2N5088, bet pieļauju, ka tad skaņa nebūtu vairs tik dzidra, bet nu katram jau tā gaume savādāka mums.

Brian May Treble Booster

Ieslēdzot/izslēdzot pedāli radās problēma ar "klakšķi", to var novērst liekot 1M rezistoru no 0.047uF kājas (ne pie tās kura iet uz potenciometru) un sazemējot.

Pedālis nonācis Edgara L. īpašumā.


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Augshejais, 28.11.2011. 11:47:46 (ip:194.197.79.18)
Komentāra reitings: 0

ieteiktu jums arī sākt domāt par vizuālo dizainu :) tāpat nenāktu par sliktu skaņas sempli, citādi grūti saprast, piemēram, kurš boosteris "labāks" ;) Tā jau protams, good job! ;)

jānis, 28.11.2011. 12:37:45
Komentāra reitings: 0

Ar dizainiem ir baigā ķēpa, pašlaik labāk attiecīgo laiku tērēt šo to uzlodējot nekā ņemoties ar dizainu, bet skaņas piemērus vajadzētu, arī video. Tas drīzumā tiks arī darīts.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Ericka

Скидки на ножи: акции и выгодные покупки в одном клике маникюрные ножницы <a href=wibe-industrial.ru>wibe-industrial.ru</a> .

nozh_bspl

Hola, volia saber el seu preu.

Robertunsab


ienāktreģistrēties