Kā mēs Booster 2.5 taisījām

Jānis Altmanis (artemijs), 14.08.2010., 09:28

Kādu laiku ebay.com meklējām kur var lēti nopirkt kādu boosteri, pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem sapratām, ka nepirksim pedāli, bet uztaisīsim paši.

Booster 2.5 taisījām priekš manis, jo es vēlējos boosteri, kurš ne tikai paceļ signālu, bet  lai būtu klāt nedaudz zāģis kā arī varētu pieregulēt toni.

Booster 2.5Oriģināli shēmā gāja divi 100omu rezistori, bet klāt shēmai bija pierakstīts, ka priekš vieglāka overdraiva var likt 1k rezistoru, bet nezinu kā tam cilvēkam likās 100omu vai 1k rezistors pēc skaņas, jo šitais zāģis bija diezgan pasmags, drīzāk vairāk fūzis ne overdraivs, kur ne vēl viegls.

Tā nu meklējot īsto skaņu ko tieši vēlējos atrast izmēģināju no 100omiem līdz 62k, bet beigās paliku uz 10k, kas tomēr īsti tā arī nebija tas ko meklēju.

Īsti arī nebija ērti noregulēt zāģi un skaļumu, jo pirmais shēmā stāv zāģa potenciometrs, tad tonis un beigās tikai skaļuma pocis, līdz ar to pedālis neskan līdz nav piegriezts zāģis. Sanāk skaļumu regulēt variējot ar zāģa un skaļuma počiem. Ideālākajā variantā varēja būt tā, ka pedāli varētu lietot kā boosteri nogriežot zāģi vispār nost, bet kad nepieciešams piegriež nedaudz vieglu zāģi klāt, lai kopā ar skaņas pacēlumu tas smuki iebūstotu arī zāģi.

Booster 2.5Grūti nosaukt šo pedāli par "boosteri", jo pēc izmēģināšanas tas īsti arī labi nesadzīvoja kopā ar pārējiem pedāļiem, pacelt skaņu tas pacēla, bet kopā ar savu pārāk lielo zāģi tas vairāk radīja nepatīkamu trokšņainumu. Drīzāk šo pedāli var nosaukt par overdrive/distortion/fuzz sajaukumu.

Viena lieta, kas patika pedālī, ka spēlējot parastos akordus visas stīgas smuki izskanēja cauri, līdz ar to tas skan ļoti dzīvīgi un detalizēti, tā iemesla dēļ nākamo pedāli mēs taisīsim Colorsound Overdriver. Otra lieta, kas patika jau ieraugot shēmu - toņa regulēšana. Varēja no tādas biezas basīgas skaņas dabūt līdz kristāl asam.

Iemetu ziņu Ģitāristiem.lv un sameklēju tieši tādu boosteri kādu man vajadzēja. Jātaisa būs RC Booster.

 

 

 

Booster 2.5


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


ienāktreģistrēties