Vēlās brokastis izstādē "Kramplauzis/Le Cambrioleur"

Kristīne Lipenite, 24.09.2015., 08:24

Svētdien, 27. septembrī plkst. 12.00 Rīgas mākslas telpā aicinām uz sarunu ar Francijas laikmetīgās mākslas izstādes "Kramplauzis/Le Cambrioleur" projekta vadītāju Ingu Šteimani.

Izstādes "Kramplauzis/Le Cambrioleur" atklāšana. Foto Inga GreiškāneSarunas laikā Inga Šteimane iepazīstinās ar Francijas laikmetīgās mākslas izplatīšanas asociācijas ADIAF pastāvēšanu un nozīmi laikmetīgās mākslas kopainā, kā arī ar izstādes "Kramplauzis/Le Cambrioleur" kuratora Gēla Šarbo (Gael Charbau) stāstu par izstādes satura konceptu un tās nosaukuma rašanos. Atsevišķi tiks izvērsts Marsela Dišāna prēmijas laureātu raksturojums, kuru darbi ir aplūkojami izstādē, īpaši pieminot Matjē Mersjē (Mathieu Mercier), Klodu Kloskiju (Claude Closky), Filipi Majo (Philippe Mayaux), Lorānu Graso (Laurent Grasso) un Siprienu Gaijāru (Cyprien Gaillard).

Ar vairāk nekā 80 franču vai Francijā dzīvojošu autoru darbiem izstāde ir kļuvusi par līdz šim lielāko Francijas laikmetīgās mākslas skati Latvijā. No dažādām privātkolekcijām, tai skaitā ADIAF rīkotās Marsela Dišāna mākslas balvas (Le Prix Marcel Duchamp) laureātu darbi, izstādes ekspozīcija hronoloģiski aptver visjaunāko periodu franču laikmetīgajā mākslā, sākot no 1998. gada līdz pat mūsdienām. Daži no tiem nule kā tikuši pāri darbnīcas slieksnim un tiks izrādīti pirmo reizi, piemēram, Sipriena Gaijāra (Cyprien Gaillard) darbs "TBT" (2015) un Tarika Kisvansona (Tarik Kiswanson) darbs "Skrējēji" (Runners, 2015). Citi izstādē pārstāvētie mākslinieki jau iemantojuši zināmu ievērību Francijā.

Izstādē apkopoti 56 mākslinieku darbi un, ja neskaita performances mākslu, tajā ir pārstāvēti visi izteiksmes veidi – no retajām Filipa Pero (Phillipe Perrot) gleznām līdz pat Neila Belufa (Neil Beloufa) video. "Atspoguļojot dziļo konfrontāciju starp dažādajiem mājokļiem, no kuriem darbi nozagti, izstāde spēlējas ar pretstatiem, mājieniem un sadursmēm, kas skatītājiem, cerams, atklāj skaistus mirkļus un negaidītus pavērsienus," izstādi komentē tās kurators Gēls Šarbo. Izstāde "Kramplauzis/Le Cambrioleur" Rīgas mākslas telpā apskatāma līdz 20. novembrim.

Ieejas maksa uz diskusiju ar 50% atlaidi no biļetes kopējās cenas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties