Top dejas izrāde – emocionāls ceļojums

Maija Uzula-Petrovska, 13.11.2015., 18:57

Jaunais horeogrāfs Mārtiņš Freimanis sadarbībā ar dejotājiem Elzu Pūci, Dainu Zviedri un Oskaru Sadovski strādā pie laikmetīgās dejas izrādes "Trīspadsmit21" veidošanas.

"Trīspadsmit21" Izrāde, kuras mērķis ir pētīt un atklāt deju un iekšējo pasauli, pirmizrādi piedzīvos 13. decembrī Zirgu pastā.

Horeogrāfs Mārtiņš Freimanis atklāj, ka ar dejas palīdzību vēlējies runāt par sev un citiem aktuāliem jautājumiem: "Katrs dejotājs izdejo emocijas par kādu sev ļoti svarīgu notikumu, kas ir ietekmējis un mainījis viņa dzīvi. Man tas ir atgadījums, kas saistīts ar attiecībām, – šķiršanās. Stāsts ir par to, kā rodas sajūta, ka šķiršanās ir nepieciešama, bet gribas no šī notikuma izvairīties, sev melot, sevi pārliecināt, bēgt.... Par cīņu ar sevi, bailēm, egoismu, nespēju izteikt savas sajūtas ar vārdiem."

Izrādes nosaukumu veido divi Fibonači skaitļu virknes skaitļi – 13 un 21. Izmantojot Fibonači skaitļus, iespējams izveidot spirāli, kas sastopama arī dabā. Šie skaitļi izvēlēti, lai uzsvērtu, ka izdejotais notikums ir tikai mikroskopiska daļa no dzīves spirāles, kurā mēs ceļojam. Tomēr, neskatoties uz sīkumu, katrs posms ir īpaši svarīgs, jo, tikai saslēdzot visus dzīves notikumus secīgā virknē, mums izdosies pacelties augšup.

Mārtiņš Freimanis ikdienā darbojas ar mākslu nesaistītā jomā, taču jau kopš bērnības apguvis dažādus dejas žanrus. Kopš 2010. gada viņš piedalījies vairākās Līgas Libertes dejas teātra izrādēs un šobrīd zināšanas dejas jomā papildina Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā.

Pirmizrādes: 13. decembrī plkst. 15.00 un 18.00 Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46).

Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties