Rudens ražas svētki Brīvdabas muzejā

Igors Ziemelis, 23.09.2015., 09:40

27. septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies tradicionālie Rudens ražas svētki ar ražas tirdziņu, kulšanas darbiem, ķirbju zupas dueli. Svētkus kuplinās Katlakalna III Starptautiskais folkloras festivāls "Rudenāji".

Rudens ražas svētkiBrīvdabas muzeja Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos. Kad dārza darbi apdarīti un sēņu grozi pielasīti, mājās krājas rudens veltes. Kas krājumus nav paguvuši sagatavot – laipni lūgti Brīvdabas muzejā.

No plkst. 10.00 Kurzemes zvejniekciema pļavā varēs redzēt un dzirdēt īstas kuļmašīnas darbošanos, kas uz Brīvdabas muzeju atbraukusi no Viktora Ķirpa Ates muzeja. Būs skatāma arī izglītojoša programma "Kulšanas talka".

Gadatirgus laukumā būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas kūpinājumus, kā arī sieru. Varēs nopirkt medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus – groziņus sēņošanai un ogošanai, keramikas izstrādājumus un koka karotes šīs vasaras pēdējā ievārījuma gatavošanai.

No plkst. 11.00 līdz plkst. 14.30 Rudens ražas svētku laikā apmeklētājus ar "rudenāju" dziesmām priecēs Katlkalna III Starptautiskā festivāla dalībnieki - folkloras kopas no Igaunijas "Luu-Tuur", "Rēvele" (Igaunija – Latvija), Lietuvas "Medgrinda", Baltkrievijas "Guda", kā arī, protams, no Lartvijas novadiem – Katlakalna "Rāmupe", "Grodi" un "Garataka" no Rīgas, Bārbeles "Tīrums" un citi.

Ap 15.00 muzeja darbinieku un draugu gatavotās ķirbju zupas garšas duelis ar profesionāļiem no kafejnīcas "Piepe". Galvenie ieguvēji no šīs cīkstēšanā būs Dzīvnieku pansijas "Ulubele" iemītnieki.

Ieejas biļešu cenas Rudens ražas svētkos - pirmsskolas vecuma bērniem ieeja bezmaksas, 1.42€ skolēniem, 2.13 € studentiem, 2.85 € pensionāriem, 4.27 € pieaugušajiem, 8.54 € ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene).

Ieeja Brīvdabas muzejā: Brīvdabas iela 21. Līdz 31.oktobrim muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta. Pie Rietumu vārtiem – bezmaksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties