Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā apgūt "Zilo lakatiņu"

Lauma Bērza, 06.11.2015., 12:01

Rakstniecības un mūzikas muzejs otrajā virtuālās "Dziesmu klades" izlaidumā piedāvā ar video pamācību apgūt savulaik fenomenālo popularitāti guvušo Eduarda Rozenštrauha "Zilo lakatiņu".

Rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā apgūt "Zilo lakatiņu"Soli pa solim dziesmu nospēlēt māca Latvijas vadošais ermoņiku pētnieks un spēlmanis Oskars Patjanko. Kā jau visas "Dziesmu klades" dziesmas, arī "Zilais lakatiņš" ir maza daļa no Rakstniecības un mūzikas muzeja topošās pastāvīgās ekspozīcijas "Dziesma".

"Zilā lakatiņa" video pamācība noskatāma šeit: youtu.be/rK3aKWyMswQ.

Gatavojoties lielajai atvēršanai pēc muzeja rekonstrukcijas un vēloties veicināt kādreiz tik nozīmīgo mājas muzicēšanas tradīciju, muzejs katru mēnesi piedāvās mācību video, ar kura palīdzību varēs apgūt tautā populāru dziesmu uz kāda instrumenta. Septembrī tas bija "Silavas valsis", ko uz klavierēm spēlēja Elizabete Balčus (youtu.be/z5JujSzN-cw).

Rakstniecības un mūzikas muzeja jaunās ekspozīcijas "Dziesma" pamatā būs latviešu dziesmas no dažādiem laikmetiem, kas caurvij mūsu dzīvi, ietekmējušas gan valsts, gan indivīdu likteņus.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Какие материалы используют для каркасных домов под ключ каркасные дома под ключ <a href=karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru>karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru</a> .

karkasnye_doma_hvKl

Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer


ienāktreģistrēties