Mākslas vēstures lekciju cikls turpinās

Sandra Zobena, 11.11.2015., 10:36

No šā gada 5. septembra katru otro sestdienu plkst. 11.00-12.30, 12.45-14.15 un 14.30-16.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejs piedāvā izglītības programmu "30 000 gadu 80 stundās. Mākslas vēstures lekciju cikls".

Parīzes Dievmātes katedrālePavisam paredzēta 51 lekcija, katra no tām veltīta kādam noteiktam laikposmam, stilam vai virzienam mākslā, izceļot un analizējot attiecīgā perioda raksturīgākās īpatnības, nozīmīgākos mākslas darbus un mākslinieku personības.

Programmas mērķauditorija – studenti un pieaugušie, kas vēlas apgūt zināšanas mākslas vēsturē.

14. novembrī būs iespēja iepazīt viduslaiku mākslu Rietumeiropā, aplūkojot gotikas stilu tā dzimtenē Francijā, kā arī citās valstīs: Vācijā, Anglijā, Itālijā u.c. Tiks raksturota gotikas arhitektūras, tēlniecības un glezniecības specifika, salīdzinot ar romānikas stilu, kā arī iezīmēti pārmaiņu procesi, kas liecina par nākamā mākslas stila – renesanses aizsākumiem Itālijas mākslā. Iedziļināsimies arī gotikas stila izpausmēs Latvijas arhitektūrā un tēlotāja mākslā.

Vienas lekcijas apmeklējums: EUR 1,42. Iespējams apmeklēt atsevišķas lekcijas. Vēlama iepriekšēja pieteikšanās.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties