Notiks jauno mediju mākslas festivāla nedēļas "iWeek" radošās darbnīcas

Krista Kalnarāja, 30.10.2015., 08:59

Starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļas "iWeek" ietvaros no 2. līdz 7. novembrim notiks septiņas radošās darbnīcas, kuras vadīs jauno mediju mākslinieki no ārvalstīm un Latvijas.

"iWeek" radošās darbnīcasRadošajām darbnīcām aicināti pieteikties jaunieši no 16 gadu vecuma. Pieteikties darbnīcām var sākot no 30. oktobra mājas lapā iweek.mplab.lv.

Kā jau iepriekš informējām no 2.-7. novembrim Liepājā notiks 7. Starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa "iWeek". Tā rosinās uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību. Festivāls ap sevi pulcē studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas un ārvalstīm.

3. un 4. novembrī notiks radošās darbnīcas, kurām aicināti pieteikties jaunieši no 16 gadu vecuma. Vietu skaits šajās darbnīcās ir ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteiksies. Piesakoties dalībai, jārēķinās, ka darbnīcā nepieciešams piedalīties visu tās norises laiku.

Pieteikties iespējams sekojošām darbnīcām:

  • "Augsnes Tagadne(s), Pagātne(s) un Nākotne(s)". Vadītāji: Andrew Gryf Paterson (SCO/FI), Maija Demitere (LV). Norises vieta: Vecā ostmala 54, Liepāja. Sākas: 03.11. Izmantojot teorētiskos pētījumus un praktiskos darbus, darbnīcā tiks pētīta augsnes pagātne, tagadne un trans-lokālā nākotne.
  • "Sinhronizētās asinhronizācijas". Vadītāji: Jānis Jankevics (LV), Corne de Wolf (NL), asistents Terence Lee Spencer Amerika (NL). Norises vietas: MPLab (Kūrmājas prospekts 13, Liepāja); Vecā ostmala 54, Liepāja. Sākas: 03.11. Darbnīcas dalībnieki strādās divās atšķirīgās komandās, viena ar vizuālo, otra ar audio materiālu, balstoties uz vienādiem noteikumiem. Noslēgumā abu grupu radītie materiāli tiks apvienoti audio vizuālā darbā, kur skaņai un attēlam būs vienlīdzīga nozīme.
  • "iWeek
cilpu dokumentācijas darbnīca". Vadītāji: Gyorgyi Retfalvi, Zoltan Gayer (HU). Norises vieta: MPLab (Kūrmājas prospekts 13, Liepāja). Sākas: 03.11. Darbnīcas mērķis ir dokumentēt iWeek norises, izmantojot digitālajā žurnālistikā pielietoto cilpas principu. Darbnīcas dalībnieki veidos 15 sekundes garus materiālus, mēģinot atbildēt uz jautājumu vai dokumentācija var būt māksla.
  • "FORMA". Vadītāji: Māra Vulfa, Mārtiņš Dāboliņš (LV). Norises vieta: Vecā ostmala 54, Liepāja. Sākas: 03.11. Ķermeņa kustības telpā atstāj neredzamus nospiedumus. Apvienojot tehnoloģijas un dabu, darbnīcas dalībnieki digitāli fiksēs unikālas ķermeņa kustību radītās formas un atklās jaunas ekspresijas dimensijas.
  • "Īstens zinātnieku brīvsolis: LIELAIS un Skaistais (LV3401)". Vadītāji: Anna Trapenciere, Kristaps Grundšteins (LV), Adri Schokker (NL). Norises vieta: Vecā ostmala 54, Liepāja. Sākas: 04.11. Darbnīcā tiks pētīta pilsētvide, radīts monumentāls un ikonisks vides objekts. Ja jūs interesē pastaigas, burvīgi skati, labas sarunas un roku darbs, ja vēlaties atrauties no datorekrāniem un fiziski pastrādāt ar mākslinieka ieročiem, tad šī darbnīca būs kā radīta tieši jums.
  • "Cilvēks <> Objekts". Vadītāji: Clive McCarthy, Louise Lawlor (UK). Norises vieta: MPLab (Kūrmājas prospekts 13, Liepāja). Sākas: 03.11. Ko nozīmē būt cilvēkam? Vai cilvēks var būt objekts? Darbnīca būs saistoša visiem, kurus interesē radošā domāšana un eksperimentēšana. Darbnīcas dalībniekiem vēlams līdzi ņemt savu portatīvo datoru.
  • "Slavenu gleznu atvēršana 3D telpā". Vadītājs: Tibor Kecskés (HU). Norises vieta: Vecā ostmala 54, Liepāja. Sākas: 03.11. Slavenu gleznu telpiskošana. Darbnīcas dalībnieki pētīs darbu struktūru, gleznu atmosfēru, papildinās esošo un radīs reālu vai virtuālu 3D telpu jebkādā mērogā no reālām vai digitālām vienībām.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas. Starptautisko jauno mediju mākslas festivāla nedēļu "iWeek" organizē Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab) un elektroniskās mākslas un mediju centrs (E-LAB), ES programma "Radošā Eiropa", Erasmus+, un VKKF.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties