"Gada danči četrās tūrēs"

Rita Reliņa, 23.09.2015., 09:52

Ceturtdien, 24. septembrī no plkst. 20.00 līdz 22.00 Rīgas kultūras un atpūtas centrā "Imanta" aicinām uz pasākumu cikla "Gada danči četrās tūrēs" trešo daļu "Rudens".

Danču mūzikas grupa "Trejdeviņi"Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" un horeogrāfe Lilija Lipora.

Atzīmējot Rīgas kultūras un atpūtas centra "Imanta" 20. jubilejas gadu, aicinām uz gadskārtām veltītiem latviešu tradicionālo danču vakariem. Jau izdancoti Pavasara un Vasaras danči, tāpēc šoreiz aicinām uz Rudens danču tūri, kurā apmeklētājiem būs iespēja apgūt dažādus latviešu dančus un rotaļdejas.

Līdzīgi kā tautasdziesmas, danči ir mantoti no tautas un izdzīvojuši gadu simtus, protams, attīstoties un nedaudz pārveidojoties. Katra deja sastāv no pamatsoļiem un nedaudzām dejas norisēm, kuras tiks apgūtas horeogrāfes Lilijas Liporas vadībā. Pasākumā ikvienam būs iespēja piedalīties arī rotaļdejās, kuru laikā notiek dalībnieku iepazīšanās, sižetu izspēlēšana vai aktīva pāru maiņa. Pasākuma organizatori rosina apgūt dančus, lai pēc tam varētu tos izmēģināt arī citās svinībās ģimenes un draugu lokā.

Pasākumā piedalīsies danču mūzikas grupa "Trejdeviņi" – Edgars Lipors (akordeons, dūdas, stabules, balss), Zane Stafecka (alts, balss) vai Arta Lipora (vijole, balss) un Jānis Sausnītis (sitamie instrumenti, klarnete, balss).

Ieeja un dalība pasākumā bez maksas.

Pasākuma "Gada danči četrās tūrēs" noslēguma danču vakars "Ziema" notiks 19. novembrī plkst. 20.00.

Projektu atbalsta Rīgas dome.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties