Dejas kompānija "Ārā" aicina uz izrāžu vakaru

Maija Uzula-Petrovska, 03.12.2015., 17:02

Laikmetīgās dejas kompānija "Ārā" 10. decembrī plkst. 19.00 aicina uz Eduarda Smiļģa Teātra muzeju, kur notiks divas izrādes: "Trīs grācijas" un "Sway".

"Trīs grācijas"Horeogrāfes Taisijas Frolovas darbs "Trīs grācijas", pamatojoties seno dieviešu teorētiskā izpētē, piedāvā dinamisku skatījumu uz kanoniskajām skaistuma un jutekliskuma iemiesotājām tēmām: Kas ir skaistums? Forma vai piepildījums? Kustība vai statika?

Dejo: Eva Kronberga, Anastasija Lonšakova, Anne-Birthe Nord.

Anne-Birthe Nord performancē "Sway" pēta dejas un vizuālās mākslas mijiedarbību. Papīrs, kas tiek izmantots gan kostīmos, gan izrādes norisēs, ir kā tilts starp vizuālās mākslas un dejas pasauli. Tā elastīgums un trauslums ļauj kā svārstam šūpoties, veidojot pārejas no vienas mākslas uz otru. "Sway" ir dabas iedvesmots ceļojums caur kustīgām bildēm, meklējot atbildes par tēmu "identitāte".

Dejo: Anne-Birthe Nord.

Laikmetīgās dejas kompānija "Ārā" par savu dibināšanu oficiāli paziņoja šā gada septembrī. Idejas autore ir Olga Žitluhina, kopā ar viņu kompānijā darbojas vēl 12 laikmetīgās dejas mākslinieki.

Kompānijas profesionālās darbības mērķis ir regulārs mēģinājumu process, meistarklases, sadarbība ar citiem horeogrāfiem, dejas pārstāvjiem un pastāvīgs repertuārs – izrādes E. Smiļģa Teātra muzejā (Pārdaugavā, E. Smiļģa ielā 37/39) notiek katru mēnesi.

Biļetes: "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī ierobežotā skaitā pirms izrādes. Biļešu cena 8 eiro (studentiem – 5 eiro).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties