Dailes teātra "Zinību stundas" turpinās

Liene Jakovļeva, 15.12.2015., 12:48

Dailes teātris savā 95 gadu jubilejas sezonā turpina projektu "Dailes teātra Zinību stundas. Pieredze un pārdomas lekcijas formā".

Dailes teātra "Zinību stundas" turpinās21. decembrī lekciju "Skatuves telpa – audekls mākslai" piedāvās mākslas zinātniece Sarmīte Sīle.

Skatuve ir audekls kolektīvam mākslas darbam. Tajā strādā dramaturgs, režisors, scenogrāfs un vēl gaismu mākslinieks, arī komponists. Un kā vainagojums visam ir aktieru spēle. Bet šoreiz galveno lomu spēlēs mākslinieks – skatuves gleznotājs, dekorators, scenogrāfs.

Sarmīte Sīle apskatīs tālāku laiku personības - Eduardu Smiļģi un viņa gleznoto mākslas darbu kopā ar uzticamiem domubiedriem Jāni Munci, Otto Skulmi, Ģirtu Vilku. Caur Kurta Fridrihsona un Ilmāra Blumberga skatu pievērsīsimies jaunam telpas redzējumam pēc Meistara aiziešanas mūžībā. Par šodienas "audeklu" būs izvēlēta Mārtiņa Vilkārša krāsu palete.

Lekcija notiks pirmdien, 21. decembrī, plkst. 18.30 Dailes teātra Kamerzālē. Bezmaksas ielūgumus uz to var saņemt visās "Biļešu Paradīzes" kasēs. Vietu skaits ierobežots, tāpēc viens interesents var saņemt divus ielūgumus. Lekcijas aptuvenais ilgums būs 1,5h.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties